Hétvége

2014.09.26. 07:26

Staféta Török Csillával

Koronczi Noémi Török Csillának adta tovább a stafétát, arról kérdezve, milyen élményt ad számára a festészet?

Magyar Hajnalka

 

– Már gyerekkoromban sokat forgattam a szüleim képzőművészeti albumait, érdekelt, hogy a művészek miként tudják olyan élethűen ábrázolni a valóságot. Talán ezért festek én is realista stílusban – kezdi  a Keszthelyen élő hölgy, aki mindössze két éve foglalkozik komolyabban  festészettel. A Balaton Art alkotóközösséggel már több tárlaton szerepelt, s egy budapesti pályázaton is beválogatták munkáját a legjobbak közé.

–  Elsősorban állatokat,  portrékat, aktokat  festek, vegyes technikával. Használok pasztellt,  temperát, különféle pigmenteket, de még körömlakkot és szemfestéket is.  Mivel amatőr vagyok, sok időt szánok egy-egy  képre, addig dolgozom rajta, amíg a tőlem telhető legjobb eredményt el nem érem. Minden kép megtanít valamire, és meg is mutatja, miben kell még fejlődnöm.  A festés, amellett, hogy kikapcsol a hétköznapokból,  rengeteg fizikai és szellemi energiát követel tőlem.  De amikor közönség elé kerül a kép, s  láthatom az emberek reakcióit, ezerszeresen visszaadja azt.

A stafétát Klenovics Mónikának adom tovább, az érdekelne,  miként került kapcsolatba a jógával?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!