Hétvége

2014.07.26. 16:12

Staféta dr. Basa Annamáriával

Bodrogi Rita dr. Basa Annamária kardiológusnak adta tovább a stafétát, azt kérdezve, miként óvhatjuk meg szívünk egészségét a mai stresszes világban.

Magyar Hajnalka

– Leginkább úgy, ha azokra a dolgokra koncentrálunk, amelyeken módunkban áll változtatni. A rohanó világot, a társadalmi, anyagi gondok okozta stresszt nem tudjuk kizárni az életünkből, de tehetünk azért, hogy levezessük, megfelelő életmóddal védekezzünk a megterhelő hatások ellen.


Törekednünk kell a vérnyomás egyensúlyban tartására, a 70 alatti pulzusszámra, az elhízás megelőzésére. A mozgás mindegyikben segít, heti 3-4 alkalommal 40–50 percnyi intenzív mozgással már sokat tehetünk önmagunkért. Nem kell feltétlenül edzőterembe menni, a természet mindenki előtt nyitva áll. Ha pedig a gyalogos vagy kerékpártúrához a család is partner, még jobb. A stresszel való megküzdésnek ugyanis fontos eleme a családi harmónia és egység. 

A stafétát Sipos Annának adta tovább, az tudakolva tőle, mivel tehetünk legtöbbet az idős emberekért.

A staféta következő vendége: Sipos Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!