Hétvége

2014.03.20. 12:16

Staféta Horváth Anikóval

Horváthné Sümegi Mária tanítónő a stafétát Horváth Anikó gyermekkönyvtárosnak adta tovább, azt tudakolva, számíthatnak-e a jövőben is a zalaegerszegi József Attila tagkönyvtár segítségére a gyerekek vizuális nevelésében?

Magyar Hajnalka

 

Fotó: Katona Tibor

– Feltétlenül –  válaszolja  a bibliotéka gyermekprogramokért felelős szakembere. – Hatodik éve szervezzük már a Megmutatom magam! sorozatot, amelynek keretében óvodák, iskolák tehetséges gyerekei állítják ki rajzaikat a gyermekrészlegünk Mesebirodalmában.  Immár a 80. kiállításon vagyunk túl, s a lehetőség olyannyira kedvelt, hogy  2016. őszéig be van táblázva a naptár.  Önállóan, testvérrel, csoportban egyaránt fogadjuk a kiállítókat, sokan visszatérnek közülük.

Azon túl, hogy az alkotásaikkal szereplő gyerekek sikerélményt szereznek, a kiállítások kultúrájába is beavatást nyernek. Megtanulják  miként zajlik egy megnyitó, hogyan kell ott viselkedni, mire jó a vendégkönyv. A kiállítások  mellett nagyon népszerű még az Örömkör, ahol baba és óvodás programok várják a kicsiket, a szervezést az óvónőkön túl több szülő is segíti ötleteivel. Az iskolásokat mesemondó verseny, valamint nyári olvasó-  és internettábor  is várja a könyvtárban.

Horváth Anikó a stafétát Borsos Miklósnak,  a Zalai Fészek Kör megalapítójának adta tovább, azt tudakolva, milyen programokat szerveznek és mely korosztálynak?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!