Hétvége

2013.12.27. 10:19

Staféta Majer Norberttel

Tóth-Fiszter Adriána a stafétát Majer Norbert állatorvos asszisztensnek adta tovább, azt tudakolva, mutatkozik-e már pozitív változás a kulturált állattartás területén?

Magyar Hajnalka

- Igen, van némi változás, ami egy maroknyi csapat (Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megye Egyesülete) fáradhatatlan, idegeket próbáló küzdelmének köszönhető - feleli. - De sajnos még sok ember fejében káosz honol. Elképesztő, ahogy értelmes emberek rácsodálkoznak például az ivartalanításra, mint szóba jöhető lehetőségre, hogy megelőzzük a nem kívánt szaporulatot, valamint az egyéb kutya-macska párbajokat és ez ebből származó baleseteket, betegségeket. Vagy, ahogy egyesek az esti sétáltatás alatt azt értik, hogy kiengedik a kutyájukat, amely aztán az utcákon végignyargalászva valamikor éjjel majd magától hazamegy.

A felelős állattartás hazánkban még csak most iratkozott be az óvodába: míg nálunk a kutyák mindössze 5-10 százaléka ivartalanított, addig az USA-ban még a macskáknak is kötelező a veszettség elleni oltás. De hogy pozitív dolgokról is beszéljünk: immár nálunk is kötelező a chip, és évről évre több a téli madáretető. Ha rajtam múlna, az iskolában kötelező tantárggyá tenném az állat és természetvédelmet. A stafétát Bognár Ákosnak adta tovább, azt kérdezve, milyen tervei vannak jövőre az Ifjúsági Kerekasztalnak?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!