Hétvége

2013.09.19. 14:34

Staféta Tóth Norberttel

Az elmúlt héten Prokné Tirner Gyöngyi, a gébárti Kézművesek Háza szakmai vezetője Tóth Norbertnek, az egerszegi Ady-iskola művésztanárának adta tovább a stafétát, azt tudakolva, mi a titka az új képzőművész generáció összetartásának.

Magyar Hajnalka

- Talán az, hogy a "Könyörgöm akasszuk fel!" körhöz tartozó művészek tulajdonképpen egy nagy baráti társaságot alkotnak - mondja elöljáróban Tóth Norbert. - Alapvetően Fischer György szobrászművész kovácsolt össze bennünket, aki többünknek is mestere volt, gyakran időztünk a műtermében. Ő mondta mindig, nem kell ehhoz semmiféle intézményesített szervezeti forma, hogy le tudjunk ülni egy jót beszélgetni. Főleg olyan társaságban, ahol adott a közös érdeklődés, irányultság. Tiszteljük egymás dolgait, barátok vagyunk, ennyi a titok. A csapat "kemény magját" az a 6-7 művész alkotja, aki Zalaegerszegen maradt. Közülük való Rozmán Balázs is, aki a csoport kiállításait, megmozdulásait leginkább szervezi. De ennél népesebb, mintegy húsz fős társaság kötődik még hozzájuk az elszármazott, másutt élő és dolgozó művészekből, akikkel rendszeresen állítanak ki budapesti helyszíneken is. Sőt, a közelgő, immár hetedik "Könyörgöm akasszuk fel!" kiállításra a meghívott vendégekkel együtt 47-en jelentkeztek. Az új tárlatot Fischer György Báthory utcai műtermében rendezik meg, tisztelegve a tavaly elhunyt szobrász emléke előtt. Tóth Norbert a stafétát Wettstein Tamásnak, a ZAZEE Kulturális Egyesület elnökének adta tovább, azt tudakolva, előkerült-e az egyesület takkerja az utolsó Color Arts Fesztivál óta?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!