Hétvége

2013.02.21. 08:24

Staféta Halmi Bélával

Múlt héten Farkas Szilárd információs társadalmi tanácsadó Halmi Bélának, Letenye polgármesterének adta át a stafétát, azt kérdezve tőle: milyen lehetőségeket hoz a határ menti városnak az, hogy júliustól Horvátország is az Európai Unió tagja lesz?

Horváth-Balogh Attila

- Szerintem nem csak a város, hanem az egész térség profitálhat Horvátország csatlakozásából - jelentette ki Halmi Béla. - A kultúrában már régóta jó az együttműködés, ahol még lehet fejlődni, az a turizmus, illetve a gazdaság, konkrétan az áruk szabad áramlása. Ez ügyben már tettünk lépéseket, a közösen szervezett Murahídi Vásár éppen arról szólt, hogy a határ innenső és túlsó oldalán megtermelt mezőgazdasági termékeket, élelmiszereket, kézműves árukat itt és odaát is megismerjék. A vásárt természetesen, idén is megtartjuk, egybekötve az uniós taggá válással, egyfajta örömünnepnek szánjuk. Abban reménykedünk, hogy aztán komolyan megindul az árucsere a két térség között, piacot jelentve a magyar és a horvát gazdáknak is.

Hozzátette, reményei szerint a turisztikai ágazat szintén fejlődhet, mert immár tényleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy kerékpárostúrák induljanak a határon túlra és viszont.

Halmi Béla Horváth László letenyei vállalkozónak adja tovább a stafétát, azt kérdezve tőle: húsipari vállalkozása hogyan tud talpon maradni a piacon, miközben a neves magyar húskombinátok a túlélésért küzdenek?

Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!