Hétvége

2010.02.21. 10:16

Hol lakik a varázslat? Boszorkány szépségverseny Zalaegerszegen

Az olvasást népszerűsítő, egész februárban zajló Százarcú boszorka rendezvénysorozat részeként boszorkány szépségverseny zajlott Zalaegerszegen, az Apáczai ÁMK-ban.

Zalai Hírlap

Úgy megijedtünk! Vártuk Boldizsár Ildikó meseíró-mesekutatót az iskola könyvtárában, amikor egy boszorkány reppent be hozzánk. Nagy ricsajt csaptunk! Ugyan mondta, hogy ő egy elvarázsolt boszondér, illetve tündérkány, de először nem hittünk neki. A két szó megfejtésével levarázsoltuk róla a boszi maskarát, és alatta volt tündér Ildikó néni. Kiderült, hogy jó boszikák is vannak, akik a mesében segítik a főhősöket. Mi is kipróbálhattuk, hogyan lesz a kendőből nem kendő, hanem Nap, Hold, kutya, béka, macska. Megtudtuk, hogy a varázslat a képzeletünkben történik. A fantáziánkban meg minden megtörténhet. Kendőből lehet kisegér és indulhat is már a mese. Jót játszottunk így!
Varázsolhattunk a világnak, embereknek mindenféle jót. Egymás szavába vágva kívántunk szebbnél szebb dolgokat. Közben rájöttünk, hogy az igazi varázslat az ember lelkében, szívében lakozik.
Búcsúzóul egy gyönyörű mesével örvendeztetett meg minden jelenlevőt a vendég. Tátott szájjal hallgattuk Ildikó nénit.
Méghogy a gyerekek leszoktak a meséről!? Mi bebizonyítottuk, hogy ez nincs így, igaz, kell hozzá egy kis varázslat, egy ilyen boszorkány és tőle az útravaló egy életre - a mese áthatja a lelket, a lélek a mesét. 


 MESE ÚTJA - BOSZORKÁNY HAVA  - További részletek, programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!