Negyvennégy évig szolgálta a zalai és egerszegi sportot

2024.06.10. 10:10

Megkezdődött a sportcsarnok parkettjének cseréje

A zalaegerszegi férfi kosárlabda klub nyertes pályázata révén megkezdődött a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok parkettjének cseréje, s várhatóan augusztusban már az új pályán készülhet az új szezonra a Zalakerámia ZTE KK együttese is.

Kerkai Attila

A teljes pályaborítást elbontják, és új kerül a helyére

Fotó: Pezzetta Umberto

A pályázati forrásból elnyert  összeg révén nemcsak a pályatest újul meg, hanem a menekülőkapukat és a palánkot is kicserélik. A munkálatok várhatóan augusztusra készülnek el.

A most bontásra került burkolat, vagyis a parkett 44 évig szolgálta az egerszegi és a zalai sportot, hiszen 1980-ban, vagyis a sportcsarnok átadásakor lett lefektetve. Megannyi emlékezetes csata, bajnoki cím született meg itt, gondoljunk csak a  ZTE  férfi kosárlabda-csapatának négy bajnoki címére, a válogatott mérkőzések sorára. Ám mondhatjuk, hogy  - képletesen - ezrek cipőjének a nyomát  is őrzi a parkett, hiszen a legendás Csarnok Kupákon évtizedeken át zajlottak a téli teremtornák és más tömegsport rendezvények.    

Természetesen a parkettet az évek, évtizedek során többször is felújították, ám az alapfelület mindig maradt a helyén, és most jött el az ideje, hogy teljes csere következzék.

A 44 év  megsüvegelendő, szép kort ért meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában