A gyermek korosztály vívóinak országos bajnoksága után

2024.06.11. 09:18

Bronzérmes az NTE leány kardcsapata

A gyermek korosztályú kardozók országos bajnokságán az NTE 1866 csapatban egy bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Jobbról a harmadik helyezett NTE1866 leány kardcsapata

Forrás: ZH

A gyermek kard országos bajnokságot a UTE rendezte meg, és a mezőnyben ott voltak a Nagykanizsai Torna Egylet 1866 vívói is. Igaz, nem abban a létszámban, mint azt előre tervezték, hiszen sérülések miatt a két leány és egy fiú csapat helyett csak egy leány együttest tudtak indítani. Mindez nem szegte kedvét a dél-zalaiaknak, de persze sajnálták, hogy így alakultak a dolgok.

Az NTE 1866 leány kardozói (Koma-Mátyás Emma, Ferencz Nóra, Szita Anna) mindenesetre szépen vették az akadályokat a csapatversenyben. A táblára kerülésért nem kellett vívniuk, majd az első mérkőzésüket meggyőző vívással a Vasas ellen 45-14-re megnyerték. A döntőbe jutásért a Kertvárosi VSE-től 45-35-re kikaptak, így a bronzéremért szállhattak harcba. Az ellenfél a Törökbálint csapata volt, melyet jó vívással 45-27-re legyőzték a kanizsaiak és megszerezték a harmadik helyet.

Az egyéni küzdelmekben mind a hárman a 32-es táblára kerültek. Koma-Mátyás Emma vereséget szenvedett, s mivel az ob-n nincs vigaszág, így ő a 27. helyen végzett. Ferencz Nóra és Szita Anna nyertek, a legjobb 16 között egymás ellen vívtak. Csak egyikük, Ferenc Nóra Anna került a legjobb 8 közé veretlenül, Szita Anna a 13. helyen fejezte be a versenyt. Ferencz Nóra a négy közé jutásért a későbbi győztessel vívott és 15-13-as vereséggel az 5. lett.

Fiú kard egyéniben a két 10-11 éves versenyző, Óvári Bence és Farkas Áron nem jutottak be a 32 közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában