Vármegyei foci

2024.05.19. 20:30

Rangadót nyert a Teskánd, és még van esélye a dobogóra az I. osztályban

A 24. játéknapot rendezték a hét végén a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. Az éllovas Csesztreg és a második Zalaszentgrót is nyert, így két fordulóval a zárás előtt maradt kettejük között az 5 pont különbség.

Zaol.hu

A szepetneki Kolman Patrik (kékben) és a teskándi Gyarmati Márk csap össze a labdáért a két csapat szombati mérkőzésén

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakomár-Zalakaros–Deák-Gizmó Murakeresztúr 3–1 (1–1)
Zalakomár, 150 néző. Jv.: Varga P.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Szőke, Takács D. (Horváth L.), Vass, Horváth J., Madarász Z., Mutter M., Mészáros, Madarász Sz., Horváth T. Edző: Mutter Attila.
Murakeresztúr: Németh B. – Békefi, Czigány, Boros, Körösi, Gyuranecz, Büki, Lukács, Bekő, Orbán, Szabó I. Edző: Visnovics László.
A hazaiak nekiestek a keresztúriaknak, már az első tíz percben rengeteg helyzetük adódott, de a vendégkapus bravúrt bravúrra halmozott ezen a napon. Aztán a 11. percben Mutter M. közeli lövése jutott át nagy nehezen a gólvonalon túlra, 1–0. A komáriak nagyon rá akarták rúgni a második gólt, támadtak, helyzeteket alakítottak ki, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy kontratámadás során Körösi lépett ki a 42. percben, lövése a hazai kapuson és a gólvonalon álló két hazai védőn is túljutott, 1–1. A második félidőben is a komáriak uralták a játékot, a 70. percben egy beívelést követően Horváth L. elé került a labda, aki ballábas lövésével újra megszerezte a vezetést a haziaknak, 2–1. A mérkőzés utolsó percében Vass ugrott ki, a vendégkapus csak buktatni tudta, a jogos büntetőt Horváth J. értékesítette, 3–1. A hazaiak győzelme teljesen megérdemelt, a gólkülönbség szerényes a komáriak gyenge helyzetkihasználásának és Németh kapus bravúrjainak köszönhetően.
Gólszerzők: Mutter M., Horváth L., Horváth J. (11-esből), ill. Körösi.
Jók: Madarász Sz., Mészáros, Mutter M., Szőke, Vass, ill. Németh B. (a mezőny legjobbja), Békefi, Bekő, Orbán.
U19: Zalakomár-Zalakaros–Murakeresztúr 1–0.

Semjénháza–Zalalövő 2–0 (1–0)
Semjénháza, 60 néző. Jv.: Farsang B.
Semjénháza: Earles – Kretz, Horváth P., Berta (Novák), Schuller, Kovács Gy., Pál, Kapuvári, Kozári (Horváth Á.), Szilágyi (Dobri), Horváth G. (Ribarics). Játékos-edző: Kovács György.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Agg, Őr, Radics, Boncz, Végh, Földvári, Molnár Á., Mesics. Edző: Ostrom János.
A tartalékos vendégcsapat ellen megérdemelt hazai győzelem született.
Gólszerző: Kovács Gy. (2, mindkettő 11-esből).
Jók: Schuller (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Gyenese, Végh, Őr, Földvári.
U19: Semjénháza–Zalalövő 2–4.

Technoroll Teskánd–Szepetnek 5–2 (1–1)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Siket L.
Teskánd: Szemes – Gyarmati, Kiss P., Boronyák, Gájer (Gecseg), Csongár (Szökrönyös), Töttő, Bresztovszky, Major, Bakos, Kiss D. (Baráth). Edző: Kovács Imre.
Szepetnek: Bocskai – Fadgyas, Üst (Bános), Pápai, Szabó B., Csavari, Nagy T. (Liga), Rákhely, Bilák P. (Pál), Orsós (Bilák B.), Kolman. Edző: Németh István.

Kiegyenlített első félidőben két parádés gól született. A második játékrészben gyorsan vezetést szerzett újra a Teskánd, és ezután meggyőző játékkal ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.
Gólszerzők: Gájer (2), Boronyák, Szökrönyös, Bakos, ill. Kolman, Rákhely.
Jók: Gyarmati, Boronyák, Gájer, ill. senki.
U19: Teskánd–Szepetnek 8–0.

Csesztreg–Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 9-2 (4-1)
Csesztreg, 150 néző. Jv.: Major.
Csesztreg: Gergő Á. (Kovács B.) - Póczak, Lovrencsics T. (Elek), Biharvári, Tóth B. (Szabó Ba.), Őri Cs., Nagy N., Kiss Bá. (Kiss Ba.), Őri M., Orbán E. (Magai), Németh D. (Németh G.). Edző: Tamás Tamás.
Kiskanizsa: Parragi - Ötvös, Kotnyek, Mismás, Jagarics (Völgyi),, Füzesi, Heiszter, Dömötör, Herczeg, László R. (Rácz), Petánovics. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Egyértelmű esélyese volt a találkozónak a listavezető hazai együttes, ugyanakkor az lehetett a vízválasztó, hogy mikor is szerzik meg a vezetést. A viszonylag gyors 2-0-t követően a vendégek azonban szemfüles, mi több, látványos góllal szépítettek mintegy 40 méterről, viszont a fordulatot mindez nem hozta el. A Csesztreg már a félidőre tekintélyes előnyre tett szert, a második játékrészben inkább már csupán az volt a kérdés, a különbség mekkora lesz a felek között.
Gólszerzők: Őri Cs. (2, egyet 11-esből), Őri M., Kiss Bá., Orbán E., Németh D., Magai, Kiss Ba., Petánovics (öngól), illetve Petánovics (2).
Jók: az egész csapat, ill. Petánovics.
U19: Csesztreg–Kiskanizsa 7–4.

Magnetic Andráshida TE–Kinizsi Gyenesdiás 4–1 (2–1)
Zalaegerszeg-Andráshida, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.
Andráshida TE: Czirjék – Berkovics, Karvalics (Darabos), Tóth D., Kiss L. (Bognár), Szabó P. (Igazi), Luter, Szabó M. (Cséber), Anti (Rohonczy), Németh K., Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Gyenesdiás: Németh B. – Zsiga, Székács, Szekér, Karancz, Sipőcz, Bertók (Fellner), Bardon, Kiglics, Baki (Tarnóczai), Orbán. Edző: Kocsis Norbert.
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, majd a második játékrészben az ATE jobban tudta kihasználni a helyzeteit. Összességében ilyen arányban is megérdemelt a hazaiak győzelme.
Gólszerzők: Berkovics (2), Kiss L., Karvalics, ill. Orbán.
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Kiállítva: Székács (91., Gyenesdiás).

Hévíz–Tarr Andráshida SC 1-2 (0-0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Tóth A.
Hévíz: Dénes – Filó, Buza (Nyári Zs.), Tóth I., Szindekovics, Bontó, Nagy D., Sabján (Karakai), Huszár, Damina (Rózsás), Fábián. Edző: Damina László.
Andráshida SC: Paksy – Fábián K. (Kustán), Szabó B., Kiss B. (Lipták), Penczák, Lukács, Pataky, Dömötör (Czotter), Fülöp, Németh R., Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
A mérkőzést nagy iramban kezdték a csapatok. A hazaiak előtt adódott is gyorsan két nagyobb lehetőség, de elhibázták azokat. A félidő hátralévő részében inkább a küzdelem dominált. Az iramra nem lehetett panasz, de a kapu előtt elfogyott az ötlet és sok technikai hibát is vétettek a támadók. Szünet után a vendégek 5 perc alatt két gólt is szereztek, amelyre hévízi oldalon csak a hosszabbításban jött válasz, pedig mindkét kapu előtt adódott lehetőség bőven. A jól játszó ASC megérdemelt győzelmet aratott, a rossz napot kifogó hazaiak ellen.
Gólszerzők: Fábián K., ill. Fábián K., Fülöp.
Jók: senki, ill. egész csapat.

Zalaszentgrót–Lenti TE 3–1 (2–0)
Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Kondákor M.
Zalaszentgrót: Garai (Péhl K.) – Jóna, Lampert, Doszpoth (Péhl B.), Ferenczi (Kovács-Braun), Kovács L., Iberhart (Baksa), Kovács P. (Molnár Zs.), Kaprinai (Horváth S.), Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Lenti TE: Dervalics – Mentes, Pál, Csiszár, Fábián, Horváth B., Sasvári (Bogdán), Pálinkás, Takács, Végi, Könye Balla. Edző: Szabó István.
Nagyon nagy elánnal kezdett a friss kupagyőztes, sorra hagyták ki a helyzeteket, de két gólt sikerült az első félidőben berúgni a vendégek kapujába. Utána a hazaiak edzője megpróbált mindenkinek játéklehetőséget adni, hogy a szerdai kupameccs miatt ne legyenek sérülések. A Zalaszentgrót magabiztosan, megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
Gólszerzők: Doszpoth (2), Kovács-Braun, ill. Fábián.
Jók: az egész csapat, ill. mindenki.
U19: Zalaszentgrót–Lenti TE 1–1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában