Kézilabda

2024.05.03. 16:16

NB II.: a férfi csapat közelebb került az éllovashoz

A kézilabda NB II. rájátszásában a kanizsai férfiak továbbra is üldözik a felsőházi éllovast, míg a város női csapata az alsóházban két veretlen meccs után a sereghajtó otthonában kapott ki.

Kühne László

A labdával Andor Nina a női csapat egy korábbi, hazai bajnokiján

Fotó: Szakony Attila

Felsőház:

Nagykanizsa–Csepel DSE 29-26 (13-8)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Snóbli B., Snóbli Gy.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 8/3, Füstös 6, Hári 2, Balogh P., Vadász 5, Apró 5. Csere: Kovács A. (kapus), Sass. Kovacsics, Bognár P., Péter B., Szabó G. 3, Báder. Edző: Csalló Ádám.

Pörgős mérkőzést vívott a két csapat, melyen a hazaiaknak sikerült visszavágniuk ellenfelüknek a rájátszás korábbi szakaszában elszenvedett vereségért. A Kanizsa az első félidőben számottevő előnyt szerzett, a fővárosiak azonban szünet után újítottak és izgalmassá tették a találkozó végét. A zalai csapat csökkentette hátrányát a Pécsett döntetlenező éllovas Százhalombattával szemben: a két csapat között három fordulóval a zárás előtt négy pont a különbség. De Csalló Adám együttesére most két idegenbeli fellépés vár.

Jók: Oláh, Csordás, Füstös.

Alsóház:

Szigetszentmiklós NKSE II.–Tungsram SE Nagykanizsa 30-28 (18-13)

Szigetszentmiklós, 40 néző. Jv.: Bálint, Török.

Tungsram: Dudora – Csivre 5, Balogh B. 3, Huszics, Burghardt 10/5, Andor 6, Kovács B. 1. Csere: Bársony (kapus), Kovács D., Szmodics V. 3, Balogh K., Ács. Edző: Tóth László.

Az előző két fordulóban győzött, illetve döntetlent játszott a kanizsai csapat, és ezeknek a sikereknek az adott volna igazi értéket, ha a szériát a sereghajtó otthonában is legalább pontszerzéssel sikerül folytatni. A vendéglátók azonban kiegyenlített kezdés után az első félidő végére nagyon belelendültek és elhúztak. A Kanizsa felzárkózott, sőt, a 43. percben még vezetett is, a hajrát azonban a hazaiak bírták jobban és végül fogadhatták az ellenfél gratulációját.

Jók: Burghardt, Andor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában