Lelkesen készültek a lakók

2024.05.24. 10:07

Fogyatékkal élők labdarúgó kupája Magyarszerdahelyen

Tíz labdarúgó csapat részvételével rendezték meg csütörtökön az idei SENI Kupát a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye magyarszerdahelyi telephelyén.

Benedek Bálint

Felsorakoztak a csapatok. A résztvevők jó hangulatú mérkőzéseket játszottak Magyarszerdahelyen

Forrás: ZH

A regionális futballtornán a nyugat-magyarországi intézmények fogyatékkal élő lakói vettek részt. A tornát minden év májusában rendezik meg. A kezdeményezés lényege, hogy segítse leküzdeni a játékosok akadályait, így a csapatokban eltérő nemű, életkorú és fogyatékossággal élő tagok is helyet kaptak.

Vizlendvai-Balassa Evelin, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője köszöntötte a versenyzőket. Elmondta: a sport nemcsak fizikai állóképességet biztosít, hanem a mentális egészség fejlődéséhez is hozzájárul. Több hete készülnek a lakók erre a versenyre, s köszönet illeti a dolgozókat is, akik ugyanolyan lelkesedéssel hangolódtak. 

A rendezvényen induló gárdákat Lőrincz Brigitta, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese is köszöntötte, aki méltatta a kezdeményezést. A szociális intézményt a szervezésben egy, a társadalmi felelősségvállalásban élen járó cég is segítette. 

– Idén lett egy új csapatunk, ők a siófoki máltai otthonból jöttek a fogyatékkal élőktől – mondta Simonné Hurja Veronika, a TZMO Hungary Kft. területi képviselője. – Az összes többi csapat régóta ismeri egymást. Évente egyszer itt találkozunk, a tornát minden helyszínen megelőzi a felkészülés, s rendszeres edzés. A szabályok szerint a csapatok hét főből álltak, közülük négy mezőnyjátékos és egy kapus lép egyszerre pályára. A mezőnyt két divízióra osztották, a mérkőzéseket két pályán bonyolították le. A nap lényege ugyan a játék öröme volt, de akadtak, akiknek komoly céljai voltak a tornán.

A viadalt a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüst Hárs Otthon Darvastó nyerte, megelőzve a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Magyarszerdahely, illetve a Remény Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Kéthely együtteseit. Minden résztvevő gárda oklevelet, labdát és érmet kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában