Bruchner Regina szintet lépett az Európa-bajnokságon

2024.05.14. 16:07

A bronzérem a pályafutás eddigi csúcsa – a szezon viszont hosszú még a ZKSE kerékpárosa számára

Bruchner Regina, a Green Zone-ZKSE kerékpárosa szintet lépett pályafutásában a múlt héten, Romániában lezajlott mountain bike Európa-bajnokságon, ahol a juniorok olimpiai számban (XCO) hetedik lett, a short track (XCC) futamban pedig harmadikként érkezett célba, vagyis bronzérmet szerzett.

Varga Andor
Bruchner Regina: a dobogó állni semmihez sem fogható, fantasztikus érzés
Fotó: Pezzetta Umberto

Regina évek óta korosztályos magyar válogatott, rengeteg nemzetközi versenyen gyűjtötte már a tapasztalatot, és pályafutása legjobb világkupa-helyezését, egy hatodik pozíciót éppen a közelmúltban teljesítette. Ezzel együtt számára is meglepetés volt, ami Cheile Gradiestei-ben történt.

– Úgy indultam az Eb-re, hogy a top 10 a célom, az éremszerzés lehetősége meg sem fordult a fejemben - emlékezett már újra itthon a zalaegerszegi kiválóság. A rövid pályás indulás lehetősége pedig teljesen váratlan volt, mert ilyen verseny juniorban a vk-n sincsen. Az elitnek rendeznek ilyen futamokat, ezekkel döntik el a fő versenyre a rajtsorrendet, ám nekünk, fiataloknak csak vb-n és Eb-n rendeznek ilyen viadalt. A szövetségi kapitány a helyszínen kérdezte, hogy lenne-e kedvem indulni, s úgy voltam vele, miért ne.

A verseny előtt a helyszínen napokig szakadt az eső, néhol folyt a víz a pályán, ám Reginát ez sem zavarta.

– A pályabejárásnál nagyon élveztem a körülményeket, feküdt a pálya, jók voltak a lábaim, éreztem, hogy ez jó nap lesz – folytatta a versenyző. Aztán a futam tényleg nagyszerűen alakult. A rajt után a 10-12. hely körül voltam, de tudtam jönni előre, s egyszer csak megláttam a kivetítőn, hogy hatodik vagyok és a 3-4-5. helyezettek közvetlenül előttem mennek. Beleadtam mindent, megelőztem őket, azt a boldogságot pedig nem tudom leírni, amit a célban éreztem...

Három nappal később, még az olimpiai szakág versenye várt Reginára, és eddig a futamig nagyot fordult a világ.

– Teljesen felszáradt a pálya, néhol már porzott, illetve több akadályt, sziklás részt, meredek emelkedőt is bevettek a nyomvonalba, amit a rövid táv nem érintett. Igyekeztem megtanulni a pályát, s ekkor jött a kaland: eltört a bringám kormánya. Szerencsére a szomszéd osztrákok segítségével lett pótalkatrész és rajthoz tudtam állni. Itt sem ment rosszul a dolog, az 5 körös futamon a 3. forduló végén még 5. voltam, de aztán éreztem, hogy elfáradok. Megpróbáltam mindent, de az utolsó emelkedőn visszaestem hetediknek.

Persze szomorkodni így sincs miért, hiszen az évek alatt szerzett trófeák között immár ott "mosolyog" az eddigi legjobb eredmény jutalma, egy Európa-bajnoki bronzérem.

- Nem lehetek elégedetlen, kiadtam magamból mindent az Eb-n. Fantasztikus érzés volt a dobogón állni, semmihez nem fogható, szeretném újra átélni. Ezért fogok dolgozni a következőkben.

Alkalom pedig bőven lesz a bizonyításra, hazai és nemzetközi versenyek, világkupa-futamok sorakoznak a ZKSE tagjának naptárában. A szezon végén pedig ott a világbajnokság, melyet Andorrában rendeznek meg, magaslaton. Ez a körülmény a felkészülés kapcsán mindenképp kihívás, jó hír viszont, hogy addigra újra saját kerékpárján ülhet Regina.

– Éppen most rendeltük meg apával az új kerékpárt, fantasztikus jó lesz, sokkal jobb, mint amit a tavasszal Milánóban elloptak a válogatott kisbuszából mondta még el a zalai kerékpáros. A támogatók segítségével igyekszünk a szükségből előnyt kovácsolni, előrelépni a technikában, hiszen a nemzetközi mezőnyben ennek is nagy jelentősége van. Alig várom, hogy megjöjjön a bicikli, sajnos kicsit hosszú az átfutási idő...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában