Remekül lőtt a keszthelyiek kiválósága Rio de Janeiróban

2024.04.14. 15:33

Major Veronikának szinte már megvolt a kvótája...

Major Veronika bejutott a nyolcas döntőbe a 10 méter légpisztoly számban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen és végül a negyedik helyen végzett, mindössze egy hellyel lemaradva az olimpiai kvótáról.

Kerkai Attila

Major Veronikának nagyon közel volt a kvótaszerzés, de még kijuthat Párizsba

Fotó: ISSF/Facebook

A magyar szövetség beszámolója szerint Major 579 körös (97, 97, 92, 97, 98, 98) nagyszerű teljesítménnyel a negyedik helyen került a fináléba.  Az eseményen versenyszámonként két ötkarikás kvóta talált gazdára. A vasárnapi  nyolcas döntőben Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK  versenyzője kiválóan kezdett, és folyamatosan jól lőtt, de aztán a hetedik sorozatban  hibázott. Ettől függetlenül bejutott a legjobb négy közé, de ott a szétlövésben indiai vetélytársa jobban lőtt, így Major Veronika  a 4. helyen zárt.  Ha egy hajszállal, de lemaradt a kvótáról, hiszen a végül győztes örmény Almira Karapetyan már rendelkezett párizsi kvótával, így az újabb két párizsi  indulási jog  a második helyen végzett thaiföldi Kamoniak Saenchának és a harmadik indiai Palak Palaknak jutott. 

Ezzel még nincs veszve minden Major Veronikának, hiszen a világranglistáról még két hely szabad  Párizsba és a keszthelyiek lövője ezen nagyon kedvező pozícióban áll jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában