Most is bizonyított

2024.04.11. 08:00

Dancs Lora: arany és bronz az Eb-n

Ahogy korábbi híradásunkban már jeleztük, Dancs Lora, az egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület karatékája is kijutott a belgiumi Gentben rendezett JKA Európa-bajnokságra, ahonnan nem tért haza üres kézzel.

Kerkai Attila

Dancs Lora (középen) csapattársaival ünnepelnek

Forrás: ZH

A belgiumi viadalt természetesen megelőzték a hazai és nemzetközi válogatók és felkészülési viadalok, melyeken Dancs Lora nagyon jó eredményeket ért el. Következett viszont most az JKA Európa-bajnokság az Ippon shobu szabályrendszerben és a magyar csapat tagjaként utazott ki Gentbe. A Japán Út Harcművészeti Egyesület számára most már évtizedes hagyomány, hogy van versenyzője az Eb-n, hiszen korábban Szalai Rebeka volt eredményes a korosztályos versenyeken és Eb-ken. Ő most is ott volt Gentben, de már a fővárosi Katana SE tagjaként a felnőtteknél, ahol egyéni formagyakorlatban lett győztes.

Ám vissza Dancs Lorához, aki pedig napjainkban és immár ötödik éve, hogy járja a hazai és nemzetközi versenyeket. Az U16-os korosztályban indult tehetség egyéni kumitében, azaz küzdelemben szerzett bronzérmet korosztálya 48 indulójából. Dancs Lora tagja volt a magyar kata csapatnak (formagyakorlat) is és ebben a számban Európa-bajnoki címet szerzett.

A genti Eb-n 28 ország versenyzői vettek részt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában