Kanizsai siker, de nem volt ekkora a különbség

2024.04.12. 09:30

A sakkozók folytatták, és zalai rangadót is játszottak

Újabb fordulót rendeztek az NB I-es és az NB II-es sakkcsapat bajnokságban. Zalai rangadóra került sor az NB I. Charousek csoportban, amin kanizsai siker született.

Kerkai Attila

Jobbról Horváth Csaba, a kanizsaiak versenyzője ül szemben az egerszegi Horváth Ádámmal

Forrás: Tuxera ANSK

NB I. Charousek csoport:

Tuxera Aquaprofit NSK II–Z. Csuti-Hydrocomp SK 8.5-3.5
Nagykanizsa.
A pontszerzők. Győzött: Markoja, Bodó N., Bodó B., Varga R. (Tuxera ANSK II.). Döntetlen: Horváth Cs., ifj. Gyales, Krutti, Demeter, Orsó, Hardicsay, Beznicza M. (Tuxera ANSK II.), illetve Horváth Á., Mészáros T., Csiszár Z., Dobos J., Schröter, Farkas Zs., Preisz (Z. Csuti-Hydrocomp).

Az élvonalban, azaz a Szuperligában nem rendeztek fordulót, így a kanizsaiak második csapatában olyanok is asztalhoz ülhettek, akik a magasabb osztályban is játszani szoktak. A végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés szorosságát, amivel mindkét oldalon egyetértettek.

A Tuxera Aquaprofit NSK II. jelenleg a tabella harmadik helyén áll, a Z. Csuti-Hydrocomp SK a hetedik pozícióból várja az újabb fordulót.

NB II. Széchenyi csoport

Keszthelyi Spartacus SK–Arborétum Herény SK 5-7
A K. Spartacus pontszerzői. Győztek: Németh Zs., Jakab Á. Döntetlent játszott: Rezsek Gy., Rózsa P., Tamás Gy., Wenger, Győrfi, Mayer.

Z. Baki Agrocentrum–Tapolca VSE II: 5-7
A Z. Baki Agrocentrum pontszerzői. Győzött: Korcz, Mázsa Cs. Döntetlent játszott: Tér M., Bárdosi, Balogh M., Kirchner P., Csiszár A., Bedi B.

A csoportban Z. Baki Agrocentrum a hatodik, a Keszthelyi Spartacus a 9. helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában