Az FC Nagykanizsa magabiztosan kezdte a tavaszt, a ZTE FC II. vereséggel nyitott

2024.03.03. 17:37

Az új fiúk első góljai Kanizsán - fotógaléria és videó

A labdarúgó NB III. tavaszi nyitányán az FC Nagykanizsa magabiztosan hozta a papírformát, a ZTE FC II. pedig csoportja utolsó helyezettjétől kapott ki.

Kerkai Attila

A négy kanizsai gól közül kettőnek a szerzője a képen: a labdával Major Ernő, jobbról Lőrincz Bence (17)

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati csoport:

FC Nagykanizsa–Dunaújváros 4-1 (1-0)

Nagykanizsa, 400 néző. Jv.: Gáspár A.

FC Nagykanizsa: Kálovits - Szabó P., Kovalovszki, Szanyi, Varga - Pintér (Zsemlye, 75.) - Winkler, Kondor, Szökrönyös Z., Lőrincz B. - Major. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Major (3.), Pintér (50.), Winkler (65.), Lőrincz B. (83.), illetve Kozma (80.).

Mondhatni, hogy álomszerűen indult a találkozó a kanizsaiak számára, hiszen a téli két igazolás hozta össze a vezető találatot már az elején: Winkler pontos beadását Major higgadtan helyezte a kapuba. Az esélyesebb Nagykanizsa továbbra is fölényben játszott a sereghajtó Dunaújváros ellen, azonban hiába a helyzetek és a fölény nem született újabb gól. A mások félidő elején aztán Pintér 15 méterről nagyon szemfülesen a kapunak háttal állva fejelt a kapus felett a kapuba. A harmadik gól Winkler nevéhez fűződött, aki egy kontra végén nem hibázott, a végén pedig egy gólváltás után, amit hazai részről Lőrincz B. zárt le, kialakult a 4-1-es végeredmény.

Gombos Zsolt: „Fontos volt a nyitány, és az, hogy hazai pályán egy megerősített ellenféllel szemben magabiztosan itthon tartsuk a három pontot. Mindez sikerült, a támadószekció minden tagja betalált, köztük két új szerzeményünk. A helyzetek alapján lehet  némi hiányérzet, hiszen még nagyobb különbséggel nyerhettünk volna.”  

Északnyugati csoport:

Csorna–ZTE FC II. 2-0 (0-0)

Csorna, 100 néző. Jv.: Drabon.

ZTE FC II.: Gyurján - Király, Dóczi, Bodrogi, Korógyi - Kovács B., Dobos, Balabás - Meshack, Baloteli, Wolf. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Németh Ba. (47.), Vízler (70.).

A ZTE FC II. Csornán kezdte a tavaszt és a Kisvárdáról előző este hazaért két játékos (Meshack, Kovács B.) is csatlakozott a csapathoz, amely reggel korán indult. Gól nélküli első félidő után a fordulás után egy bedobás után talált be a házigazda, majd később egy szöglet után is kipattant a labda amit ismét kihasznált a házigazda. Mondhatni, hogy szerencsésebb volt a Csorna ezeknél a helyzeteknél, hiszen a zalaiaknak több volt, de nem éltek velük.

Koller Zoltán: „Volt kapufánk, ziccerünk, de semmi nem ment be, náluk pedig két kipattanó labdánál sem hibáztak játékosaik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában