Őrült hajrá következik

2024.03.02. 09:00

A ZTE KK csapatában ketten is bemutatkoznak szombaton

Szombaton (18.00) a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabda csapata is folytatja bajnoki sorozatát, ami mostantól - nem mintha eddig nem lett volna az... - abszolút éles lesz, hiszen már csak öt forduló van hátra az alapszakaszból. Matthias Zollner csapata a Sopront fogadja és akár már ezen a találkozón nagyrészt el is dőlhet, hogy marad-e esélye a ZTE KK-nak később kiharcolni a rájátszásba kerülést.

Kerkai Attila

Tony Hicks lendületén is sok múlhat. A ZTE KK amerikai játékosa is harcra kész

Fotó: Szekeres Péter

Február 14-én rendezték a legutóbbi fordulót, azt követően a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt szünet következett a bajnokságban. Mégsem volt eseménytelen ez az időszak, hiszen múlt péntekig tartott az átigazolási időszak és kis túlzással, úgy vették a csapatok a játékosokat, mint a cukrot. Hol kényszerből, hol pedig szakmai döntések miatt, de kevés olyan csapat van a mezőnyben, ahol ne lett volna valami változás.

A Zalakerámia ZTE KK sem volt kivétel, ami érthető volt. Tomas Lekunas távozása után a négyes poszt „üres” volt az egerszegieknél, míg végre sikerült megtalálni Tristan Ikpét, aki már az ominózus utolsó találkozó előtt megérdekezett, de Pakson - játékengedély hiányában - még nem léphetett pályára. Később érkezett a francia Renathan Ona Embo, ő egy hete készül Matthias Zollner csapatával. Egy távozó volt, az ukrán Mishula, aki enyhén szólva sem alkotott maradandót egerszegi színekben. Az, hogy mi sül ki ebből az utolsó változtatásból, kiderül gyorsan. Elképesztően szoros a mezőny állása, a maradék hat helyre 12 csapat pályázik, aki be akar jutni még az első nyolcba. A Falco KC és az Alba Fehérvár, vagyis az első két helyezett már ott van, hiszen ezt matematikailag is bebiztosították.

Szombaton a Sopron lesz tehát az egerszegiek vendége, ahol szintén volt egy játékoscsere a bajnoki szünetben. Gasper Potcnik csapata valamivel jobban áll , mint a ZTE KK, de rá is igaz: ugyanúgy ott lehet a rájátszásban, mint ki is pottyanhat onnan. Éles meccs lesz tehát a szombati, és az összes többi hátralévő. Matthias Zollner, a ZTE KK-t egy hónapja irányító vezetőedző a klub honlapján úgy fogalmazott: nagy vonalakban egyszerű a kérdés, hiszen ha minden meccsüket megnyerik, akkor ott lesznek a play off-ban, minden más esetben a történet teljesen kiszámíthatatlan.

– Régóta ismerem Gasper Potocnikot, minden csapata nagyon erős, melyek rendezett és fegyelmezett kosárlabdát játszanak. Kemény, szoros és harcias mérkőzést várok. Az apróbb dolgok, például, hogy ki fog kevesebbet hibázni illetve fejben ki koncentrál jobban, ez fogja eldönteni a győzelem sorsát – ezt pedig már a Sopron elleni találkozóról nyilatkozta a német szakvezető.

A válogatottban szerepelt Tóth Ádám és mindenki más is rendelkezésre áll.

Csütörtökön este már megrendeztek egy mérkőzést a 22.fordulóból, melyen a Bp. Honvéd „őrült” meccsen, hosszabbítés után 100-91-re nyert a Kaposvár ellen. Nagyjából ugyanilyen őrült hajrá következik...

A 22. forduló hétvégi programja. Szombat: Alba Fehérvár–Paks 17.00, Zalakerámia ZTE KK–Sopron KC 18.00, Körmend–MVM-OSE Lions 18.00, DEAC–Falco KC 18.00, Szolnok–Kecskemét 18.00, NKA Pécs–Szeged 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában