Kosárlabda: NKA Pécs-ZTE KK szombaton 19 órától

2024.02.02. 19:30

Újra egymás ellen, de már új edzőkkel

Immár az új szakvezetővel várja a következő bajnoki fordulót a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton 19 órától a szintén edzőcserén átesett NKA Universitas Pécs vendége lesz.

Kerkai Attila

Ami nem változik majd, hogy Danilo Ostojic (fehérben) és a ZTE KK játékosai ennél lazább védekezést kapnak majd a pécsiek részéről...

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia ZTE KK-nál Lubomir Ruzicka távozása után a héten nevezték ki a német Matthias Zollnert, aki szerdán tartotta meg az első edzését új csapatánál. Szerdán pedig az NKA Universitas Pécs jelentette be, hogy Goran Tadic maga kérte, hogy távozhasson, a helyét pedig Csirke Ferenc vette át.

Látszólag hasonló helyzetben van a két csapat, azonban a pécsiek ebből a szempontból minimum „lépéselőnyt” élveznek. Csirke Ferenc eleve pécsi, számára a pécsi kosárlabda nem ismeretlen, a város csapataiban játszott, és volt edzője is úgy a férfi, mint a női élvonalbeli csapatoknak. A szezont még a Paks vezetőedzőjeként kezdte, de távozása után novemberben visszakerült az NKA Universitas kötelékébe, hiszen a férfi együttesnél az U20-asok irányítását bízták rá és besegített a felnőtteknél is. Gyakorlatilag ez az edzőváltás nem az, mint a ZTE KK-nál volt.

Matthias Zollner mindössze három nap ismerkedés után ülhet le „élesben” az egerszegi kispadra. A két csapat a szezonban eddig kétszer mérkőzött meg egymással: novemberben a ZTE KK 80-78-ra nagy csatában nyert hazai pályán, múlt szerdán viszont az MK-találkozón Egerszegen az NKA Pécs ugyancsak nagy csatában nyert 78-75-re. Az egerszegieknél elvileg mindenki hadra fogható. Minden meccs mostantól élet-halál harcnak tekinthető a play off-ba kerülés szempontjából:  a szombati is ilyen lesz.

- Nem teljes a keret, hiszen hiányzik a négyes posztról egy játékos, és sok idő sem volt az ismerkedésre a csapattal, de van benne potenciál. Azt szeretnénk, ha irányítani tudnánk a mérkőzést, ha mi diktálnánk a ritmust és a sebességet, mert én a csapataimnál mindig ezt akarom elérni. Szeretnénk tehát kontroll alatt tartani a mérkőzést amennyire csak lehet. Ez lesz az első meccsem a csapattal, de nem vagyok izgatott, sokkal inkább várom, hiszen versenyző típusnak tartom magam, aki szereti és várja a kihívásokat, ahogy most is - nyilatkozta a találkozóval kapcsolatban a klub honlapján Matthias Zollner.

A 19. forduló mérkőzései. Szombat: Paks–Sopron 18.00, Körmend–Alba Fehérvár 18.00, Szeged–Kecskemét 18.00, Falco KC Szombathely–Oroszlány 18.00, Bp.Honvéd–Szolnoki Olajbányász 18.00, Kaposvár–DEAC 18.00,  NKA Universitas Pécs–Zalakerámia ZTE KK 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában