A ciprusi bajnokságból érkezik az amerikai kosaras

2024.02.12. 14:46

Tristan Ikpe a Zalakerámia ZTE KK új játékosa

Úgy tűnik, hogy megtalálta a hiányzó négyes posztra új játékosát a Zalakerámia ZTE KK, ugyanis a klub bejelentette, hogy leigazolja az amerikai Tristan Ikpét, aki mostanáig a ciprusi bajnokságban játszott. Szerdán még nem tud bemutatkozni a kék-fehéreknél az új szerzemény.

Kerkai Attila

Tristan Ikpe (jobbról) a szezon elején kezdte meg európai karrierjét

Fotó: SHSB

Január első napjaiban búcsúztak el litván légiósuktól a kék-fehérek, és nyilván eddig is keresték, ki lehet az, aki érkezhet a helyére, de mostanra realizálódott a személye. A Zalakerámia ZTE KK ugyanis honlapján jelentette be, hogy megállapodott az amerikai Tristan Ikpével, aki a szezon hátralévő részében erősíti Matthias Zollner csapatát.

A ciprusi PAEEK Kyrenia Nicosia együttesében a most folyó szezonban 16 mérkőzésen lépett pályára, 18 pontot, 11 lepattanót és 4,5 asszisztot átlagolt. Tavaly ilyenkor még az NCAA-ben játszott az Egyesült Államokban a Sam Houston State Bearkats csapatában, ahol az azt megelőző két szezonban is  kosárlabdázott. Vagyis a ciprusi  bajnokság jelentette a texasi  születésű Ikpe számára az európai bemutatkozást, ahol csapata alapembere volt, hiszen meccsenként átlagban 39 percet töltött a pályán – írja a ztekosar.hu.

A 25 esztendős Ikpe egészen tavaly nyárig odahaza, az Egyesült Államokban játszott az NCAA-ban, a Sam Houston State Bearkats-ban. Onnan tette át a székhelyét most futó európai kosárlabda szezon nyitányára a ciprusi PAEEK Kyrenia Nicosia együtteséhez, melyben alapember volt, amit az is jelez, hogy a mérkőzéseken nem sokat pihent, hiszen csaknem a teljes játékidőt a pályán töltötte (amúgy másik két amerikai csapattársa szintén...). A most folyó szezonban 16 mérkőzésen lépett pályára, 18 pontot, 11 lepattanót és 4,5 asszisztot jegyzett ezeken a találkozókon meccsenkénti átlagban. A ZTE KK honlapja megszólaltatta Ikpét, aki úgy fogalmazott, hogy a váltás most a legjobb döntésnek tűnik karrierje szempontjából, hiszen egy erősebb bajnokságba kerül .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában