Két napon át tartott a tánc tizenkettedik ünnepe

2024.02.25. 19:27

Közel ezer versenyzőt láthatott a Press Dance International Dance Cup közönsége Zalaegerszegen - fotógaléria és videó

A hétvégén két napon át zajlott a Mindszenty Sportközpontban a helyi Press Dance TSE tizenkettedik nemzetközi táncversenye.

Varga Andor

Fotó: Pezzetta Umberto

A Press Dance International Dance Cup nézői horvát, szlovák, cseh, román, macedón és szlovén versenyzőket is láthattak; vármegyénket a házigazdákon kívül letenyei, nagykanizsai, keszthelyi és gyenesdiási indulók képviselték – 30 egyesület és táncklub 920 tagja fordult meg a parketten szombaton és vasárnap.

A versenyprogram felénél, szombaton, gálaestet is tartottak, mellyel a szervezők némileg szakítottak az eddigi hagyományokkal.

– Korábban meghívott vendégekkel tartottunk hasonló esteket, most viszont a zsűri választottak ki a legjobbakat a versenyzők közül, akik újra bemutatkozhatnak a közönségnek – mondta el Meretei-Simon Beáta, a Press Dance TSE vezetője, hozzátéve: egy meghívottjuk azért akadt, néptáncosokat kértek fel, hogy a hagyományok is helyet kapjanak a műsorban. – Úgy gondoljuk, ezen a rendezvényen nem a versengés a legfontosabb, sokkal inkább a tánc ünnepének szánjuk. Az a célunk, hogy a gyerekek, illetve az edzőik és a szüleik is a lehető legjobban érezzék magukat, kapcsolatok épüljenek, tudjanak közösen örülni egymás teljesítményének. Reméljük, hogy ez a gálaesttel kapcsolatos változás is elősegíti, hogy a törekvésünket siker koronázza.

A Press Dance elnöke még elmondta: úgy érzik, kinőtték a Mindszenty-csarnokot, mely az elmúlt három évben otthont adott a kupának. Hogy mi lesz a megoldás a problémára, azt a jövő évi, tizenharmadik versenyig lesz idő kitalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában