Az FC Nagykanizsa legyőzte a Preisinger Sándor vezette Balatonfüredet is

2024.02.10. 15:23

A zalaiak hatodik téli előkészületi mérkőzésüket is megnyerték

Balatonfüreden folytatta az előkészületi mérkőzéseinek sorozatát az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó-csapata. Az együttes folytatta remek téli szériáját: Szilágyi Adrián duplájával hatodszor is győztesen hagyta el a játékteret.

Varga Andor

Piros mezben János Norbert a Kanizsa egy korábbi előkészületi mérkőzésén

Fotó: Szakony Attila

Balatonfüredi FC - FC Nagykanizsa 0-2 (0-0)

FCN: Kálovits - Szabó, Kovalovszki, Szanyi, Varga - Pintér, Szilágyi, Kondor - Szökrönyös D., Major, János. Cserék: Haála, Józsa, Zsemlye, Bencze, Godzsajev, Sági, Winkler. Edző: Gombos Zsolt.

Gólszerző: Szilágyi (2).

Tavaly még csoporttárs volt az NB III-ban a két gárda, és a kanizsaiak kifejezetten kellemes emlékeket őriznek abból az időből. Az előző bajnokságot ugyanis Füreden zárták, győztek és a lefújás után együtt ünnepelték a szurkolókkal a bajnoki bronzérmet. Tegnap nem volt ehhez fogható a tét, az együttesből pedig hiányzott az előző idény gólkirálya, Lőrincz Bence, aki kisebb sérülés miatt pihenőt kapott.

Az FC Nagykanizsa honlapjának beszámolója szerint az első félidőben küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők. Szikrázóan kemény, férfias küzdelem zajlott, a két csapat bátran vállalta a párharcokat, helyzet pedig egy-egy adódott mindkét oldalon, ám ezek kimaradtak. Szünet után a vendégek kerültek fölénybe, ami előbb labdabirtoklásban, aztán helyzetekben mutatkozott meg, végül pedig jött Szilágyi két szép gólja: előbb 18 méterről vette be a hazai kaput, majd egy Winklertől kapott pontos átadást váltott gólra.

A mérkőzés után Gombos Zsolt hangsúlyozta: nagyon elégedett a látottakkal, hiszen a felkészülés legkeményebb hetén van túl  a társaság. "Kifejezetten jó csapat ellen nyertünk, kijelenthető hát, hogy jó úton járunk" - mondta a tréner a klub honlapjának.

A kanizsai győzelemnek pedig az edző számára presztízsértéke is lehetett, hiszen a füredi kispadon jó barátja, a ZTE egykori gólkirálya, a korábbi válogatott játékos Preisinger Sándor ül.

Az FC Nagykanizsa legközelebb jövő szombaton lép pályára, Szombathelyen, az NB III-as Haladás VSE ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában