Remek siker hazai pályán

2024.02.29. 19:00

A Vadmacskák SE előttük álló csapatot győzött le - fotógaléria

Két, csoportbeli élcsapat elleni vereséget követően a Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabdázói imponáló játékkal verték a tabellán jóval előttük tanyázó PINKK Pécs csapatát a női Amatőr NB I. Zöld csoportjában.

Kühne László

Kiss Szabó Eszter (fehérben) a PINKK elleni találkozón is remekelt a kanizsai színekben

Fotó: Szakony Attila

Radobasket Törökbálint–Kanizsai Vadmacskák SE 77-64 (20-17, 24-13, 15-15, 18-19)
Törökbálint, 50 néző. Jv.: Czupi, Fajszi.
Vadmacskák: Németh L. 9, Rezsek 9/3, Kiss Szabó 25/9, Szilágyi 5, Kékesi 8. Csere: Scheiber 6, Bagonyi, Simon E. 2, Csordás, Simon A. Edző: Gábor Erzsébet.

A KVSE-t a bajnokság 16. fordulójára kiírt mérkőzése Törökbálintra szólította, egyben a listavezető Radobasket együtteséhez látogatott, s a kanizsaiak 77-64-re kaptak ki, ami a vállalható vereség kategóriájába lett sorolható.

Gábor Erzsébet: „A védekezésbe sajnos nem tudtuk megoldani sorozatban azt a feladatot, hogy a centert levédjük a passzolási szögbe és elvigyük a labdákat. Nagyon sokszor sikerült, de hát a lényeg az, hogy mindig a legmagasabb kezébe pattant a labda és gondolom Ő dobta a legtöbb pontot. A támadásban nagyon ügyesen csináltuk a lerohanásokat és az ember fölényeket jól oldottuk meg, de a zóna elleni támadás kevésbé ment. Nagyon fiatalok vagyunk, ezért nem tudtuk megoldani úgy ahogy azt kellett!”

Ilyen előzményt követően érkezett a tabellán ötödik PINKK Pécs Kanizsára, a nyolcadik helyen álló Vadmacskákhoz, s Gábor Erzsébet tanítványai – mint az később kiderült – igencsak kitettek magukért hazai környezetben

Kanizsai Vadmacskák SE–PINKK Pécs 72-54 (20-12, 19-15, 18-14, 15-13)
Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Esztergályos, Németh S.
Vadmacskák: Németh L. 8, Rezsek 9/3, Kiss Szabó 22/6, Szilágyi 18, Kékesi 7. Csere: Bagonyi, Scheiber 6, Simon E. 2, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

Szűk egy héten belüli harmadik felnőtt bajnoki meccsüket vívták a nagykanizsai kosarasok, s a dobogós csapatok (ELTE, Radobasket) után után egy, szintén a táblázat első felében tanyázó Pécs ellen vehették fel a küzdelmet Kiss Szabó Eszterék – a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A találkozó 6. percétől meg is lódultak a házigazdák, mely olyannyira megadta a kezdő lökést a meccs további menetéhez, hogy a hazaiak valamennyi negyedet hozták, ebből következően biztos sikert, egyben az ötödik győzelmüket könyvelhették el a szezon során.

A legközelebbi fordulóban a Kanizsai Vadmacskák a fővárosba látogat, a TFSE-MTK utánpótlásának vendégei lesznek – egy szintén korábbi meccsük pótlásaként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában