Nem vártak sokat az új év első sikereivel

2024.01.10. 14:39

Jól kezdték az évet: arany és ezüst a ZVE tőrözőinek

Nem vártak sokat az új év beindításával az utánpótlás korú vívók, hiszen rögtön az esztendő elején megrendezték a tőrözők számára a Fülöp Mihály Országos Tőr Verseny negyedik fordulóját, aminek Hódmezővásárhely adott otthont.

Kerkai Attila

Bagosi Borka a dobogó tetején a minapi hódmezővásárhelyi viadalon

Fotó: ZVE

Az utánpótlás korosztály viadalán a Zalaegerszegi Vívó Egylet is képviseltette magát, méghozzá eredményesen, hiszen versenyzői két dobogós helyezés mellett további döntős (érmes) helyet is elértek. A legeredményesebb zalai vívó ezúttal Bagosi Borka lett, aki korosztályában, az újoncok között nem talált legyőzőre és a dobogó legfelső fokára állhatott fel, aranyérmet szerezve. Ugyanő az idősebbek, azaz a serdülők között is sokáig jutott és végül ötödik lett. Maradva az újonc korosztálynál, Gróf Domonkos is kitett magáért., hiszen egészen a döntőig menetelt és lett végül ezüstérmes, ő  szintén indult a serdülők között is, és hatodik lett.

Simon Kristóf edző, valamint az ezüstérmes Gróf Domonkos (balról) és Bóbics Ádám
Fotó: ZVE

A ZVE tőrözőinek eredményei. Gyermek fiú: 7. Sali Dávid. Újonc fiú: 2. Gróf Domonkos, 8. Bóbics Ádám. Újonc leány: 1. Bagosi Borka. Serdülő fiú: 6. Gróf Domonkos. Serdülő leány: 5. Bagosi Borka, 7. Tóth Abigél.

A fiatalokat Fekete Gábor vezetőedző, valamint Simon Kristóf és Pataki Zoltán edző készítette fel, ők a helyszínen is segítették a versenyzőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában