Két mérkőzéséből egyet nyert

2023.12.12. 17:00

Várakozások felett szerepel a női asztalitenisz élvonalban a Kanizsa Sörgyár SE

A torna rendszerben zajló női asztalitenisz Extraliga második hétvégéjét Győrben rendezték meg. A Kanizsa Sörgyár SE a papírformának megfelelő módon két mérkőzéséből egyet nyert, egyet pedig elveszített.

Varga Andor

A kanizsai csapat tagjai, Radmila Tominjak, Gvozdenovic Katarina, Vejnovic Ivana, Orbán Flóra és Jakabfi Imre Győrben Fotó: KSSE

Győrben az Erdért lett volna a dél-zalaiak harmadik ellenfele, ám ezt az összecsapást az ellenfél kérésére elhalasztották – és a bajnokság soron következő, nagykanizsai hétvégéjén pótolják be.

Kanizsa Sörgyár SE I.–PTE-PEAC 4:3

A zalai győztesek: Tominjak 2, Vejnovic, Gvozdenovic.

A sörgyáriak egyértelmű esélyesnek számítottak a találkozón, de nem várt rájuk könnyű mérkőzés: a pécsi fiatalok nagyon tehetségesek és rendkívüli módon tudnak küzdeni. Ezt bizonyították is: az elején megnyerték a párost, és ezek után sörgyári oldalon az egyes mérkőzésekre már nem maradt hibázási lehetőség. A KSSE játékosai azonban megbirkóztak a téttel és – ha szoros végeredménnyel is, de – hozták a kötelező győzelmet.

Ezek után a bajnoki címvédő következett a dél-zalaiak számára.

Budaörsi SC–KSSE I. 7:0

A fővárosiak legerősebb összeállításukban, a válogatott Póta Georginát és Madarász Dórát is bevetve álltak fel, így a KSSE részéről csak a tisztes helytállás lehetett a cél. Ez megvalósult, Radmila Tominjak még a pontszerzéshez is közel került, ám 2:1-es vezetése Dari Helga fordított.

– A lányok a két meccsen hozták a papírformát, így öt forduló után három sikerrel és két vereséggel, minden előzetes várakozást felülmúlva a tabella hatodik helyén állunk – értékelt a sörgyári csapatvezető, Jakabfi Imre. – Szombaton, idehaza szeretnénk folytatni a jó szereplést.

Szombaton hazai pályán

December 16-án bajnoki hétvégét rendez a Kanizsa Sörgyár SE. A házigazda együttes a Kanizsa Arénában 11 órától a Nyíregyháza, majd 14.30-tól a Győr ellen játszik, majd 17 órától a Bolyai-iskolában a Bp. Erdért ellen zárja a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában