A DEAC ellen nem szeretnének itthon hibázni

2023.12.01. 14:30

A tabellaszomszéd a ZTE KK szombati ellenfele

Két vesztes mérkőzés után nagyon jól jött a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-csapatának a múlt heti, Sopron elleni idegenbeli bravúr. Az egerszegiekre most sem vár sokkal könnyebb feladat, amikor szombaton (18.00) hazai környezetben a tabellaszomszéd DEAC csapata vár Tóth Ádámékra.

Kerkai Attila

Sopronban Németh Ákos (fehérben) remekül védekezett és fontos hármasokat szerzett. Idehaza ugyanez kellene, társaitól is: jó védekezés és pontos dobások, ez lehet a siker alapja

Fotó: Szekeres Péter

Kezdjük is Tóth Ádámmal, a ZTE KK csapatkapitánya a nyáron tért haza Zalaegerszegre nevelőegyesületéhez. Előtte négy szezonon át a DEAC alapemberének számított, így a szombati találkozó az ő szempontjából mindenképpen különleges lesz. Azonban a Zalakerámia ZTE KK-nak is, hiszen a két csapat azonos mutatóval áll és tabellaszomszédok. A győzelem megszerzése mindkét csapat számára nagyon fontos lenne, hiszen a mostani már a 10. forduló lesz, és az alapszakasz első körének végén az első nyolc együttes szállhat majd harcba a Magyar Kupáért.

Ha a Zalakerámia ZTE KK-nak nem csúszott volna be az a két váratlan vereség (Kaposvár, Paks), tulajdonképpen már most várhatná az ellenfelét az MK-ban. Így viszont egyelőre még nincs bebiztosítva a legjobb nyolc között a helye. Szombaton olyan ellenfél érkezik, amely szintén harcol ezért. A DEAC egy hárommeccses győzelmi széria után legutóbb a bajnok Falco KC otthonában kapott ki, s így érkezik szombaton Zalaegerszegre. A ZTE KK viszont két vesztes meccs után nyert legutóbb Sopronban, a siker Lubomir Ruzicka együttesének a lehető legjobb pillanatban jött.

S ha már Tóth Ádám szóba jött. A kék-fehérek csapatkapitánya a klub honlapján nyilatkozva elmondta, hogy egy bokasérüléssel küzd, de szeretne pályára lépni szombaton.

- A jelenlegi bajnokság olyan, hogy nincs könnyű mérkőzés, és hiába játszol hazai pályán, senki ellen nem mehetsz biztosra. A Magyar Kupa-indulás szempontjából is fontos találkozó jön, ha el akarjuk érni a célunkat, akkor nem fér bele egy újabb hazai vereség. Így készülünk mi is a csapattal. Ha úgy tudunk szombaton védekezni, mint ahogy tettük legutóbb a Sopron elleni győztes találkozónkon, akkor nyerni fogunk - nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Tóth Ádám.

A védekezés mellett nagyon figyelni kell majd Mócsán Bálintra, Djordje Drenovacra és Andre Williamsonra, ők hárman lehetnek azok, akiket a zalaiaknak leginkább ki kellene kapcsolniuk a játékból. És van még valami: a külső dobásokban is van mit előre lépnie a zalaiaknak, hiszen ebben a mutatóban is van még hova fejlődniük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában