Hivatalos: váltanak a ZTE FC kispadján

2023.11.12. 14:27

Boér Gábort valószínűleg Márton Gábor váltja - frissítve

Hivatalossá vált, hogy Boér Gábor, a ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője távozik a csapat éléről.

Kerkai Attila

Boér Gábor, a ZTE FC élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője távozik a csapat éléről

Fotó: ZH Archív

Nem sokkal dél után a Nemzeti Sport már megszellőztette a váltást, az újság szerint a pénteki, MTK elleni vereség után döntött a klub a váltás mellett. 

A ZTE FC hivatalosan nem erősítette meg a Nemzeti Sport információját, mi kerestük Sallói István sportigazgatót és Boér Gábort is, ám akkor egyiküket sem sikerült elérnünk.  

Nem sokkal később viszont a ZTE FC  honlapján megjelent a hír, hogy Boér Gábor távozik a vezetőedzői posztról. A klub úgy fogalmaz, hogy a pénteki, MTK elleni 2-0-s vereség után a szakvezető ajánlotta fel távozását, amit a klub vezetése elfogadott.

Az utódlásról egyelőre nem esik szó, de információink szerint szóba kerülhet az FTC-től távozott Máté Csaba neve, vagy a korábban már a ZTE-nél dolgozó Márton Gáboré is. 

Természetesen kerestük Boér Gábort, hiszen kíváncsiak voltunk a véleményére, miért távozik, de nem sikerült elérnünk. Sallói István sportigazgatóval viszont beszéltünk, aki megerősítette, hogy hétfőn nevezik ki hivatalosan az új vezetőedzőt. Nyilvánvaló, hogy vasárnap délután a ZTE FC vezetői már tudták, hogy kit mutatnak be hétfőn, de a sportigazgató nem mondott neveket.
Információink szerint Máté Csaba és Márton Gábor  közül kerül ki az új szakvezető. Az FTC korábbi szakvezetője nem is titkolta, hogy szeretne már feladatot kapni, és úgy tudjuk, vele is tárgyaltak az egerszegiek. Márton Gábor pedig 2020-ban, a Covid évében már irányította a ZTE FC-t és bent tartotta a csapatot az élvonalban. Azonban ezt követően Fehérvárra hívták és elfogadta a „Vidi” ajánlatát, de a ZTE szimpatizánsai azóta is szívesen látták volna, ha visszatér a zalai kispadra.
2020 nyarán pedig éppen Boér Gábor vette át Márton Gábor után az irányítást, aki viszont 2021 márciusában távozott Egerszegről. Boér Gábor idén áprilisban tért vissza, Ricardo Moniztól vette át a csapatot, és nem sokkal később a Magyar Kupát is elhódította a ZTE FC együttesével.
A vasárnap esti órákban aztán a ZTE sportigazgatója, Sallói István az M1 aktuális csatornának elmondta: benne volt a levegőben, ugyanakkor valamennyire meglepte a vezetést, hogy Boér Gábor vezetőedző az MTK Budapest elleni pénteki, 2-0-s vereség után felajánlotta lemondását.
 - Elég sikertelen szériában voltunk, és ez egy olyan fordulópont lehetett volna, ami átlendíthette volna a csapatot - fogalmazott Sallói, hozzáfűzve: a vezetőedzőt is felőrölte a sikertelenség, emiatt döntöttek úgy, hogy megpróbálnak friss impulzust adni a csapatnak. - Számunkra nagyon szomorú, mikor edzőt kell váltani, azt érezzük Végh Gábor tulajdonos úrral, hogy ez a mi hibánk is, mert együtt akarjuk ezt megoldani, nem lehet egy ember nyakába varrni ezeket a dolgokat. 
Sallói elmondta, nem a tréner kérte, hogy az átigazolási szezonban adják el a védelmet. Gazdasági megfontolásokból, illetve a játékosok kérésére történtek az eladások, amelyekkel Boér Gábor került nehéz helyzetbe.
A sportigazgató elárulta: a posztra három jelöltjük volt, még a vasárnapi nap folyamán lezárhatják a tárgyalásokat az első számú jelölttel, akit akár már hétfőn bejelenthetnek. Arra a kérdésre, hogy a korábban a klubot már irányító Márton Gábor-e az esélyes a kispadra, Sallói azt felelte: "jó esélyei vannak".
Előre tekintve Sallói elmondta, ki fogják használni a téli átigazolási időszakot az új edző elképzelései alapján.
Hétfőn mindenesetre okosabbak leszünk arra vonatkozóan, hogy kivel folytatja a ZTE FC.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában