Férfi teke Bajnokok Ligája

2023.11.26. 09:30

Nagy meccsen, minimális különbséggel kapott ki a ZTK-FMVas

Óriási meccset játszott a férfi teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján a ZTK-FMVas és a Szegedi TE szombaton Zalaegerszegen. A vendégek minimális különbséggel nyertek, de zalai szempontból sincs veszve semmi.

Varga Andor

Képünkön Kakuk Levente gurít, aki a meccs legjobbja volt

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTK-FMVas - Szegedi TE 3:5 (3777-3789)

Egyéni eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Fehér 612 - Zapletán 657, Kakuk 710 - Karsai 646, Járfás 589 - Kozma 628, Pintér 566 - Kiss 598, Nemes 693 - Szél 671, Farkas Á. 607 - Jovetics 587.

A mérkőzés első felében Kakuk Levente részéről elképesztő dobóteljesítményt láthatott a publikum. A korábbi szegedi játékos óriási össz fát dobott és "lenullázta" ellenfelét, ám két csapattársa nem tudta tartani a lépést riválisával. Így az első három pár után a Szeged 2-1-re vezetett, valamint 21 fával többet is ütött. A folytatásban sem csökkent semmit a színvonal és a küzdelem. A ZTK keményen harcolt és 60 dobás alatt visszakapaszkodott, a folytatásban pedig fej-fej mellett haladt a két csapat. Az egyéni pontokat tekintve az egerszegiek a végére egyenlítettek, az össz fát tekintve azonban a Szeged végül tizenkettővel többet szerzett. Ebben nagy része volt a rutinos Szél Tibornak - ő és Nemes Attila kiváló párharcot vívott, a legvégén 185-185 fával például a meccs legjobb 30 dobását teljesítették.

- A párosítás múltjához és a BL-hez méltó küzdelem volt, amit nüanszok döntöttek el - értékelt Fehér László, a ZTK edzője. - Ez egy ilyen szezon, szerencsénk sincs, illetve látni kell, hogy az ellenfél tíz játékossal érkezett, míg mi annak is örülünk, hogy ki tudtunk állni. De ez van, dolgozunk tovább és remélem, hogy a visszavágón képesek leszünk jobb eredményt elérni.

A legjobb nyolc közé jutás kérdése nem dőlt el: veresége ellenére a ZTK a szettpontokat tekintve 12,5-11,5-re vezet, és így ha Szegeden nyer 5:3-ra, övé lehet a végső siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában