Két zalai vereség zárta le az évet

2023.11.27. 13:45

Kiderült: az Iváncsa és a Tatabánya sem véletlenül vezet a labdarúgó NB III-ban

A 17. (tavaszi második) fordulóval véget ért tegnap erre az évre a labdarúgó NB III sorozata. A zalai csapatok csoportjaik éllovasai ellen játszottak és nem szereztek pontot.

Varga Andor

Fehérben a zetés Soltész akadályoz meg egy beadást

Fotó: Pezzetta Umberto

Délnyugati csoport:

Iváncsa KSE–FC Nagykanizsa 3-1 (0-0)
Iváncsa, 200 néző. Jv.: Papp.
FCN: Kálovits – Szabó (János, 55.), Szanyi, Bence, Varga – Kovalovszki, Pintér – Szilágyi, Szökrönyös, Lőrincz – Kondor (Fehér, 81.). Edző: Gombos Zsolt.
Gólszerző: Bányai (55. - 11-esből), Törőcsik (77.), Vallejos (84.), illetve János (59. - 11-esből).

A zalai kapuba visszatérő Kálovits két nagy védéssel kezdte a meccset. Amúgy az élénk iramú első félidőben kevés helyzet alakult ki, lesből (főleg a kanizsai kapunál) és szikrázóan kemény összecsapásból annál több akadt. A zalai kapus a második félidőre tartogatta az igazi bravúrokat, ám a még magasabb sebességi fokozatba kapcsoló Iváncsa büntetőjét már ő sem tudta védeni. De igazán ki sem örülhették magukat a hazaiak, jött a kanizsai válasz, ugyancsak 11-esből. Gólja után kezdeményezett a vendégcsapat, de a hajrához közeledve, remek egyéni alakítás után újra a házigazda talált be. Mely aztán a kinyíló zalai védekezés mellett a kegyelemdöfést is bevitte.

Gombos Zsolt: „A jobb csapat nyert, az Iváncsa nem véletlenül vezeti a bajnokságot. Rossz szájízzel fejezzük be sajnos az évet, de amíg ilyen hibákat követünk el védekezésben és ennyire veszélytelenek vagyunk elöl, addig nem számíthatunk jobb eredményre. Egy-egyes állásnál volt egy 15-20 perces időszak, amikor domunáltunk, birtokoltuk a labdát és jól építkeztünk, de gólhelyzeteket ekkor sem tudtunk kialakítani.”

További eredmények: MTK II.–Paks II. 2-1, FTC II.–Fehérvár II. 2-1, Bonyhád–Szekszárd 1-0, Dunaújváros–Dunaföldvár 0-1, Mohács–Gárdony 0-1, Kaposvár–PTE-PEAC 3-0, Érd–Szentlőrinc 1-3.

Északnyugati csoport:

ZTE FC II–Opus Tigáz Tatabánya 1-4 (1-0)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Kovács G.
ZTE FC II: Senkó – Deme, Todoroski (Lengyel, 46.), Kovács B., Dóczi, Soltész, Klausz (Kapus, 82.), Boros (Balabás, 79.), Bodrogi, Baloteli, Györe (Varga L., 79.). Edző: Koller Zoltán.
Gólszerzők: Györe (45+1.), ill. Kocsis (60.), Szegleti (78. - 11-esből), Szalánszki (81.), Hajas (89.).
A vendégek kezdtek jobban, de a ZTE II. rendezte a sorokat és összességében kiegyenlített első félidőt láthattak a nézők, melynek végén ráadásul a zakaiak vezetést szereztek. A folytatásban óriási helyzete volt a ZTE-nek a 2-0-hoz, ám ehelyett egyenlített a Tatabánya, mely egy kétes büntetőből hamarosan a vezetést is átvette. A hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, ám a vendégek állták a sarat, sőt, biztossá tették sikerüket.

Koller Zoltán: „Az eredmény egyáltalán nem felel meg a játék képének. A kihagyott helyzet volt a fordulópont, ha 2-0-ra tudtunk volna vezetni, biztosan nem kapunk ki.”

További eredmények: ETO Akadémia–Csorna 4-3, Puskás II.–Gyirmót II. 4-1, Komárom–Kelen 3-1, Haladás–Veszprém 1-3, Budaörs–Dorog 0-4, Balatonfüred–Bicske 3-1, Sopron–III, Ker. TVE 1-3.VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában