Újra élen a kanizsai fiúk a kézilabda NB II-ben

2023.11.23. 15:00

A Tungsram női együttese idegenben kapott ki a legutóbbi fordulóban

A kézilabda NB II. 8. fordulójában visszavette az E-csoport éllovas pozícióját a Nagykanizsa férfi csapata, míg a Tungsram női gárdája ezúttal idegenben kapott ki.

Kühne László

A labdával a nagykanizsai Füstös Attila, aki 7 gólt lőtt a Nagyatádnak.

Fotó: Szakony Attila

Férfiak:

Nagykanizsa–Nagyatádi RKC SE 40-33 (24-15)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Rozina, Ujvári.
Nagykanizsa: Oláh – Csordás 8, Füstös 7, Hári 3, Balogh P. 3, Kovacsics 4, Szabó G. 6/3. Csere: Kovács A. (kapus), Sass 2, Bognár P., Péter, Németh B. 4, Apró, Vadász 2, Báder 1. Edző: Csalló Ádám.

A mérkőzés kezdetén már ismert volt, hogy a Kanizsa nagy riválisa, a NEKA U21 csak egy góllal győzött a fordulóban a PTE-PEAC vendégeként, ez pedig azt jelentette, hogy ha a zalaiak legalább hat góllal nyernek, előzni fognak a tabellán. A vendégek mindent meg is tettek ennek érdekében, hiszen nagy elánnal kezdtek a csoportban sereghajtó, és a szezonban eddig csupán két pontot gyűjtő Nagyatád ellen. A zalaiak félidei 9 gólos előnye ugyan a végéig apadt némileg, ám a csapat arra azért vigyázott, hogy a helycserét végre tudja hajtani.

Jók: Oláh, Csordás, Füstös.

Rangadó vár a férfiakra

A hétvégén a kanizsai női csapat nem játszik bajnoki mérkőzést, a férfiakra viszont a csoport rangadója vár, hiszen vasárnap (november 26.) 14 órai kezdettel Balatonbogláron a NEKA U21 vendégei lesznek. A két együttes 13-13 ponttal áll a tabellán, a zalaiak 2-vel jobb gólkülönbségüknek hála vezetnek. A két csapat szeptemberben Kanizsán döntetlent (30-30) játszott egymással.

Nők:

DKKA U21–Tungsram SE 39-32 (17-18)
Kunszentmiklós. Jv.: Csanádi, Sztancsik.
Tungsram SE: Dudora 1 – Kovács B., Csivre V. 4, Burghardt 7, Balogh B. 5, Andor 4, Szmodics V. 6. Csere: Tóth V. (kapus), Ács 3, Farsang, Kovács D. 2. Edző: Tóth László.

A találkozó elején „beragadt a rajtnál” a Kanizsa, ám gyorsan összekapta magát a csapat, mely a 10. percben, 7-7-nél utolérte esélyesebb ellenfelét. És az E-csoportban sereghajtó vendégek nem elégedtek meg ennyivel, hiszen hamarosan a vezetést is átvették, sőt, sikerült megnyerniük az első játékrészt. Tóth László csapata nagy koncentrációval játszott, de bravúros megoldások is akadtak, például a kapus Dudora Nikolett egész pályás góljánál. A középmezőnyhöz tartozó újvárosiak a 34. percben vették vissza a vezetést, s bár a Tungsram mindent megtett hogy tapadjon ellenfelére, a találkozó utolsó negyedbében a hazaiak érvényesítették a papírformát.

Jók: Burghardt, Szmodics V.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában