Németországi versenyen jártak

2023.11.28. 20:30

A második legjobb magyar lett a ZVE tőrözője

Mondhatni, hogy nincs megállás a ZVE tőrözőinek, egyik hét végén még idehaza lépnek pástra, hogy a következőn már külföldön. Ezúttal a németországi Nürnberg volt az úti cél, ahol a kadet korú tőrözők európai körversenyének (ECC) újabb állomását rendezték meg

Kerkai Attila

Simon Borbála, a ZVE tőrözője

Forrás: ZVE

A korábbi két állomást, melyet Budapest és a szlovákiai Somorja rendezett, még távol maradtak az Egyesült Államok indulói, viszont Nürnbergben már a tengerentúli fiatalok is pástra léptek. Sőt, mindkét napon domináltak, s nem véletlen, hogy a fiúk mezőnyében a legjobb 12 helyre egyetlen európai versenyző fért be Bodor Áron (Ludovika) személyében. A ZVE két versenyzője közül Szabó Bálintnak sikerült a legjobb 64 mezőnyébe verekednie magát, s lett végül 47., amivel az országos ranglista 7. helyén áll. Vívótársa, Csatlós Gellért a népes, 285 indulós mezőnyben a 149. helyen végzett.A lányok mezőnyében az első 15 helyen csak amerikai versenyző végzett. A ZVE két induló versenyzője közül Simon Borbála, aki a korosztályos keret tagja, a 22. helyen végzett, a második legjobb magyar versenyzőként. A nagy számú mezőnyben (236 induló) Antal Katalin a 177. helyen végzett. A csapatversenyek során a Bartus Claudia, Gyapjas Hanna, Kollár Anna és az egerszegi Simon Borbála alkotta válogatott az ötödik helyen végzett, akiket az amerikai válogatott csapat állított meg. A két egerszegi vívó, Csatlós Gellért és Szabó Bálint, kiegészülve Bebesi Kolos és Badár Krisztián társaikkal, csapatban is megmérettették magukat, ahol az 50 egység közül a 20. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában