Három Város Tornája - már 17 esztendeje tart a sorozat

2023.10.19. 16:00

Horvát, szlovén és magyar diákok sporttalálkozója

Ezúttal a zalai megyeszékhely volt a házigazdája a Három Város Tornája elnevezésű középiskolás diák sporttalálkozónak, ami nemzetközi szintű vetélkedés és 17 esztendeje kezdődött.

Kerkai Attila

Az egerszegi (szemben) és a lendvai röplabdázók találkozóján készülődik egy újabb hazai akció

Fotó: Pezzetta Umberto

A Három Város Tornája néven meghirdetett sporttalálkozó a a horvátországi Varasd, a szlovéniai Lendva és Zalaegerszeg középiskolásainak részvételével zajlik és lassan már két évtizedes múltra tekinthet vissza. A három város között minden évben megvan a körforgás, ezúttal Egerszeg volt a házigazda és most - a sportágak olykor változnak - fiú röplabdában, valamint atlétikában mérték össze tudásukat a fiatalok. A röplabdázók a Kölcsey-gimnáziumban találkoztak. A varasdiak és az egerszegiek egyaránt legyőzték a Lendva együttesét, így az elsőségért is ők ketten mérkőztek meg, végül a színvonalas csatában döntő szettben a Varasd került ki győztesen ebből a csatából és nyerte meg a fiú röplabda-tornát.

A három város fiataljainak közös csoportképe az ünnepélyes eredményhirdetés után 
Fotó: ZH

Az atléták négy versenyszámban mérték össze erejüket, az itt szerzett pontok alapján alakult ki a csapatverseny végeredménye. Holtversenyben a Zalaegerszeg és a Varasd is 22 pontot szerzett, utóbbiak 4, a házigazdák 2 győzelmet arattak, ezáltal itt is horvát győzelem született.

A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club versenyzőinek eredményei (lányok-fiúk). 100 m: 2. Bognár Emma (Zrínyi) 13,4 mp és 2. Hercsel Zsombor (Kölcsey) 11,8 mp. 300 m: 1. Gyenese Zsófia (Zrínyi) 43,0 mp és 2. Stanka Olivér (Csány) 36,6 mp. Távolugrás: 2. Major Ágnes (Csány) 4,95 m és 1. Lákovics Márk (Csány) 5,80 m. Súlylökés: 2. Molnár Loretta (Kölcsey) 9,04 m és 1. Kerkai Bence (Kölcsey) 13,45 m.

Az ünnepélye eredményhirdetésen a Kölcsey-gimnázium csarnokában köszöntötte a résztvevőket Makovecz Tamás igazgató, önkormányzati képviselő és a díjakat is ő adta át a helyezetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában