Labdarúgó NB III

2023.10.22. 16:29

Hatot rúgott a Kanizsa, a ZTE II megint eggyel kapott ki

A labdarúgó NB III 12. fordulójában gólzáporos győzelem, illetve gólszegény vereség jutott az osztály két zalai csapatának.

Varga Andor

János Norbert (a labdával) góllal tért vissza a kanizsai első csapatba

Forrás: Szakony Attila / ZH-Archívum

Délnyugati csoport

Paks II–FC Nagykanizsa 4-6 (1-2)
Paks, 200 néző. Jv.: Kakuk.
FCN: Kálovits - Szabó P., Szanyi, Bence, Varga D. - Kovalovszki (Józsa, 88.), Pintér - Szilágyi, Szökrönyös D., Lőrincz (János, 86.) - Kondor (Fehér, 78.). Edző: Gombos Zsolt.
Gólszerzők: Pesti (8., 89. - az előbbit 11-esből), Horváth K. (51.), Földi (81.), illetve Kovalovszki (4.), Szabó P. (45+1.), Kondor (57.), Lőrincz (62.), Szilágyi (74.), János (87.).

Kovalovszki szemfüles szabadrúgásával villámgyorsan vezettek a vendégek, de Bence bizonytalansága után ugyanilyen gyorsan jött az egyenlítés. A Paks kezdeményezett, de nagy helyzet a Kanizsa (Lőrincz, Szilágyi) előtt adódott. A félidő utolsó mozzanataként Kálovits bravúrosan védett, majd lehúzta a szögletet és pontos kirúgással kontrát indított, aminek végén újra vezetett csapata. Fordulás után ismét gyorsan egalizált a Paks, a zalaiaknak azonban ez nem szegte kedvét: két újabb kiváló kontrából kétgólosra növelték előnyüket, majd amikor a mezőny legalacsonyabb játékosa, Szilágyi fejjel is bevette a hazai kaput, úgy látszott, eldőlt a meccs (2-5). A tolnaiak nem múló elszántságának a hajrában két gól lett a jutalma, ám közben első labdaérintéséből a csapatba visszatérő János is betalált, így a szép és megérdemelt nagykanizsai siker nem volt veszélyben. A zalaiak sikerükkel tartják a dobogós pozíciót.

Gombos Zsolt: "Nagyon jó csapattal találkoztunk, melyet a támadó szekció kiváló teljesítményével sikerült legyőzni. A visszajátszókkal megerősített hazai csapat nagy nyomást gyakorolt a védelmünkre, de bizonyítottuk, hogy akár idegenben is lehet meccset nyerni négy kapott góllal. Nem tudom, hogy végképp beindultunk-e, de tesszük a dolgunkat tovább, ahogy eddig is."

Északnyugati csoport

ZTE FC II–Balatonfüredi FC 0-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Maml.
ZTE II: Dombó - Deme, Safronov, Soltész (Kozári, 83.), Dóczi, Németh D., Klausz, Boros (Balabás 73.), Korógyi (Mulasics, a szünetben), Lengyel, Balotelli ((Kapus, 73.). Edző: Koller Zoltán.
G.: Major (21.).
Három vereség után az egerszegieknek nem lehetett más céljuk, mint a három pont megszerzése, és ennek megfelelő elszántsággal, valamint az első csapatból megerősített kerettel léptek pályára. Fölényben is futballoztak a kék-fehérek, és a 20. percben éppen kihagytak egy ziccert, majd az ellenakció végén a középmezőnyhöz tartozó fürediek betaláltak a kapuba. A találkozó további része arról szólt, hogy a hazaiak támadtak az egyenlítésért, ám igyekezetük hiábavalónak bizonyult, megint egygólos vereséget szenvedtek, a szezonban már hatodik alkalommal. A ZTE II. maradt a 15. pozícióban, de a helyzete egy árnyalattal rosszabb lett, mert az előtte tanyázó három csapat egyaránt döntetlent játszott.

Koller Zoltán: "Nem volt meg a kellő minőség a győzelemhez, de a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Változtatnunk kell."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában