Green Zone-ZKSE

2023.09.13. 19:15

Újra országúton a ZKSE-s "öregfiúk"

A mountain bike-szezon végeztével az országúti kerékpár szakágra váltottak a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE tagjai. A master magyar bajnokságon való részvétel ráadásul valóságos időutazást is jelentett számukra.

Varga Andor

A masters országúti bajnokság egerszegi résztvevői: Dervalics Gábor, Hegyi Péter, Zavadil András, Horváth Szabolcs, Horváth Sándor, Balaicz Róbert, Legli Zoltán

Forrás: ZKSE

Horváth Szabolcs, a csapat tagja elmondta: legutóbb még gyerekként, az 1990-es években, néhai edzőjük, az egyesületet is alapító Herbai Géza vezetésével vettek részt országúti versenyeken. Azóta a ZKSE-nél a terepkerékpárra került a hangsúly, most, a szezon végeztével azonban úgy gondolták, közös múltidézést tartanak.

- A Fejér megyei Nagyveleg térségében rendezték meg az "öregfiúk" országúti bajnokságát - mesélte Horváth Szabolcs. - A szervezők 20 kilométeres, 280 méter szintemelkedést tartalmazó pályát jelöltek ki, amit az ob távján ötször kellett letekerni. Illetve volt egy rövideb, 60 km-es változat is, és ezen ugyancsak volt indulónk. Kiváló volt a hangulat, nagyon jól éreztük magunkat újra együtt és talán ez is hozzájárult, hogy remek eredmények születtek.

A ZKSE helyezései. 100 km, master1: 13. Zavadil András, 15. Legli Zoltán. Master2: 13. Horváth Szabolcs, 21. Horváth Sándor, 22. Hegyi Péter, 24. Balaicz Róbert, 26. Dervalics Gábor. 60 km: 19. Sáfár Zoltán.

Közben a Vas vármegyei Velem térségében újra megrendezték a Velem-Hörmann elnevezésű országúti viadalt, mely kifejezetten hegyi verseny: az 5,7 km-es táv során 370 m szintemelkedést kell leküzdeniük az indulóknak. A mezőnyben ott volt a ZKSE két fiatalja, akik közül Endrédi Máté sprint befutóban maradt le az abszolút első helyről és ezüstérmet szerzett, míg Forgács Patrik a 15. helyen zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában