Harmadszor rendezték meg a viadalt

2023.09.04. 17:00

A nőknél a ZKSE-s Chovanyecz Emese volt a leggyorsabb a Balaton Bike Derbyn

A különféle kerékpáros kihívások szervezésével foglalkozó KLND szervezet idén már harmadszor rendezte meg a Balaton Bika Derby elnevezésű viadalt, melynek női versenyét a ZKSE-s Chovanyecz Emese nyerte meg.

Varga Andor

Chovanyecz Emese a célba. A sötét erdők jelentették a legnagyobb kihívást Fotó: ZKSE

Az erőpróba a Balaton körbebiciklizését jelenti, ám több annál, ugyanis nem a partmenti kerékpárutakon halad, hanem kissé távolabb, hegyen, völgyön, erdőn, mezőn át.

– Az össztáv 394 kilométer volt, benne 4032 méter szintemelkedéssel, amit 22 óra 54 perc alatt sikerült teljesítenem – mesélte a Green Zone-ZKSE tagja. – A résztvevők egy jelentős része túraként fogta fel a kört, ők csak arra figyeltek, hogy a négynapos szintidő alatt visszaérjenek a tihanyi rajt/célba. Nekik fürdés, pihenés is belefért, én azonban úgyszólván a teljes menetidőt nyeregben töltöttem.

A nagyjából 150 fős mezőnyben román és szlovák kerékpárosok is voltak. Az indulásnál mindenki kapott egy úgynevezett track-et, ennek segítségével lehetett követni az útvonalat.

– Az eltévedéstől nem kellett tartani, számomra inkább az éjszakai, erdei szakaszok jelentettek különös kihívást – mondta Chovanyecz Emese. – Teljesen egyedül tekertem a vak sötétben, nem mondom, hogy néha nem féltem kicsit... De se szarvassal, se vaddisznóval nem találkoztam.

A zalai bringás időeredménye a verseny abszolút értékelésében a hatodik helyre volt elegendő, vagyis ezúttal összesen öt férfi tudott nála jobbat. És a körre készülve érdekes módon egyszer sem töltött a kerékpáron egyhuzamban ilyen sok időt.

– Természetesen rendszeresen biciklizem, gyakran öt-hat órás edzéseim is vannak, és ezek megfelelően megalapozták az állóképességemet – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában