Tenisz

2023.08.04. 10:00

Újraindul a Dr. Forintos László Emlékverseny

A nemrég átadott Helikon TC teniszcentrumában egy régi, hagyományos viadalt szeretnének méltóképpen újjáéleszteni, így szeptember 9-én ismét megrendezik a Dr. Forintos László Tehetséggondozó Emlékversenyt.

Kerkai Attila

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A korábbi nagy múltra visszatekintő viadal megrendezése az elmúlt években szünetelt, de a hagyományt mindenképpen felélesztenék. A verseny célja a dr. Forintos László emléke, szellemisége előtti tisztelgés: a gyermek és ifjúsági sport népszerűsítése. Keszthely Város Önkormányzata, a rendező Helikon Tenisz Club és a Forintos család leszármazottjai hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy minden év szeptember második hetében megrendezik versenyüket.

Dr. Forintos László az 1920-as években a fővárosban, a BEAC színeiben teniszezett, majd Sümegen, Balatonfüreden, végül Keszthelyen alapozta meg a helyi teniszéletet. A sport iránti szeretete és tisztelete hamar átragadt a fiatal nemzedékre. Az ő nevéhez fűződik például a négypályás, nemzetközi versenyekre is alkalmas teniszkomplexum létrehozása 1957-ben. A teniszoktatást ingyen végezte a keszthelyi pályákon, olyannyira elkötelezettje volt sportágának. Vagyis, az utánpótlásképzést mindig kiemelten fontos területként kezelte, ennek megfelelően a nevével fémjelzett emlékverseny célja egy színvonalas, és mind a versenyzők, mind a szülők számára élvezetes, jó hangulatú viadal megrendezése.

A szervezők várják a 7-13 éves igazolt teniszezők jelentkezését augusztus 25-ig. A Dr. Forintos László Tehetséggondozó Emlékversenyt három korosztályban (7-9 évesek, 10-12 évesek, 12-13 évesek) írták ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában