Kötélugrás

2023.07.27. 19:00

Világcsúccsal a dobogó tetejére

Az Amerikai Egyesült Államokban fekvő Colorado Springsben a Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugrója, Csermák Anna a magyar válogatott színeiben világbajnoki címet szerzett párosban, Andorfi Kovács Kittivel az oldalán.

Kühne László

Csermák Anna (jobbról) és edzője, Tóthné Vágó Alexandra

Fotó: Kühne László

A magyar duó, a kanizsai, valamint a fővárosi versenyző a 2x30 másodperces duplázás számban lett úgy világbajnok, hogy remeklésüket világcsúccsal érték el. Az addigi 187-es „pörgetést” túlszárnyalva, 190-et teljesítettek. Szükség is volt Csermák Anna és Andorfi Kovács Kitti párosban kiemelkedő eredményére, mivel a második helyezett duó is elért 188-at. Anna ezen túl egyéniben a három perces gyorsasági számban is indult, s ott a negyedik helyet szerezte meg a vb-n.

A kanizsai Szan-Dia FSC sportolója időközben már haza is érkezett. A verseny ideje alatt természetesen edzője, Tóthné Vágó Alexandra is árgus szemekkel figyelte teljesítményét és remeklését, de testnevelő tanára, Király Endre is nagy örömmel konstatálhatta a dél-zalai ifjú hölgy remeklését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában