6. Kanizsa Kupa

2023.07.21. 17:15

Vas Blanka is rajthoz áll a hétvégi bajnokságon a Csónakázó-tónál

Ma és holnap a nagykanizsai Csónakázó-tónál kialakított pályán rendezik meg a mountain bike (hegyikerékpáros) országos bajnokságot, melyen női címvédőként Vas Blanka is rajthoz áll.

Kühne László

Vas Blanka így ünnepelte az országúti bajnokság megnyerését

Fotó: Vígh Attila

A kerékpársport 21 éves magyar kiválósága igazán sokoldalú versenyző, nemrég védte meg elsőségét a pannonhalmai magyar országúti bajnokságon, majd legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy szakaszt nyert Olaszországban, a női Giro d’Italián. Ám miután a körverseny véget ért, már teljes energiával „a montira” koncentrált, ugyanis feltett szándéka, hogy Nagykanizsán újra begyűjti az aranyérmet.

A Csónakázó-tónál egyébként a 6. Kanizsa Kupa küzdelmei zajlanak a hétvégén, szombaton az XCC, vasárnap pedig az XCO szakág mezőnye vetélkedik. Utóbbi rövidítés ismertebb lehet, ez a sportág olimpiai változatát jelöli, előbbi pedig ugyanennek a rövidített változata, nevezhetjük sprintversenynek is.

A futamok szombaton déli 12 órakor rajtolnak, míg vasárnap már délelőtt 9 órakor benépesül a pálya. Előbb a korosztályos versenyeket rendezik meg, a legjobbak 15.30-kor kezdenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában