Sport

2023.07.19. 08:33

Váradi volt csapattársával lett teljes a ZTE KK kerete

Újabb, immár az ötödik légiósa leigazolását jelentette be a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda csapata, és a litván Tomas Lekunas leigazolásával gyakorlatilag kialakult a teljes kerete a következő szezonra.

Kerkai Attila

A 199 cm magas, 30 esztendős litván kosárlabdázó eddig csak hazájában szerepelt, azonban jó csapatokban. Jó példa erre, hogy a legutóbbi szezonban a bajnoki ezüstérmes Rytas Vilniust, így csapattársa volt a magyar válogatott  erősségének, Váradi Benedeknek, aki szintén a Rytas csapatát erősítette. A ZTE KK  honlapja megjegyzi, hogy Tomas Lekunas a Bajnokok Ligájában is segítségére volt együttesének.

A honlapnak  nyilatkozott Tomas Lekunas, aki elmondta, hogy elsősorban azért választotta a ZTE KK csapatát, mert az edző, a cseh Lubomir Ruzicka  is nagyon szerette volna, ha aláír, továbbá  Váradi Benedektől is  tájékozódott, aki megerősítette neki: a magyar drukkerek  - hasonlóan a litvánokhoz  - szintén nagyon elkötelezettek csapatuk iránt. A litván kosaras önmagát nyerő típusnak írja le, és kerüli a hangzatos nyilatkozatokat,  mert szerinte a pályán nyújtott teljesítménynél nincs  beszédesebb.

A Zalakerámia ZTE KK a legutóbbi szezonban a negyedik helyen végzett a bajnokságban, és hasonlóan a tavalyi évkezdethez, most is öt légióssal várja a rajtot. A keret fiatal játékosai (Csuti Kornél, Simó Bence, Szalay Domonkos, Csátaljay Péter, Makkos Dávid) mellett a magyar magot (Tóth Ádám, Németh Ákos, Keller Iván) az ötlégiós egészíti ki. Azaz, a szerb Danilo Ostojic, akit megtartott a tavalyi együttesből a ZTE KK, az amerikai Tony Hick, Delano Spencer és Quinton Green, valamint a litván Tomás Lekunas. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában