Döntetlen született

2023.07.30. 19:22

Pontot ért a hajrában lőtt gól a Nagykanizsának

Vasárnap este az FC Nagykanizsa labdarúgó csapata is bemutatkozott az NB III. új szezonjában, amely az MTK Budapest II. vendége volt. Izgalmas hajrá után döntetlen született.

Kerkai Attila

Szilágyi Adrián, a kanizsaiak játékosa egy korábbi mérkőzésen veszélyezteti a kaput. A fővárosban nem sikerült a dél-zalaiaknak betalálni

Fotó: Szakony Attila

 

 

MTK Budapest II.-FC Nagykanizsa 1-1 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Akadémia, 250 néző. Jv.: Török.

FC Nagykanizsa:  Kálovits - Szabó P., Bence Sz., Kovalovszki, Varga D. - Godzsajev - Szilágyi (Szinay, 75.), Kondor (Kalafat, 46.), Szökrönyös D., János N. (Kálmán Sz., 46.)- Fehér B.  (Lőrincz B., 46.)Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Kovács P. (62.), illetve Godzsajev (86.). 

Kifogástalan körülmények várték az FC Nagykanizsa együttesét, remek pályán kezdődött a találkozó és hazai fölénnyel. az MTK  II. fiataljai veszélyesebben futballoztak, és bizony két alkalommal a szerencse is kellett ahhoz, hogy a dél-zalaiak megússzák gól nélkül. Később aztán kiegyenlítődött a találkozó, de gól nem született az első félidőben. Hármat cserél a szünetben Gombos Zsolt, ami jelezte, hogy nem volt elégedett csapata játékával. Élénkebb lett a zalaiak játéka, de aztán megszerezte a vezetést az MTK II.,  és a látottak alapján, ez már megnyugtatóan hatott a fővárosiakra.  Az FC Nagykanizsa viszont semmit nem adott fel, letámadott, a hajrában volt egy remek szabadrúgás, aminél a kapus védett nagyot. A zalaiak erőfeszítései eredményre vezettek, a 86. percben  jobb oldali szabadrúgásra Godzsajev érkezett, ami öt méterről  combbal továbbított a kapuba. Rögtön ezután csaknem újra vezetett az MTK II. amikor Kálovits rosszul jött ki a kapujából, de a labda átpattant a felső léc fölött. Igencsak izgalmas lett a hajrá, Kálovits kétszer is  nagyot védett. 

Ez maradt a  végeredmény,  ponttal távozott a fővárosból az FC Nagykanizsa együttese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában