Komlón mérkőztek

2023.07.18. 19:30

A Kanizsa Sörgyár SE lett a női asztalitenisz NB I. összevont bajnoka

A női asztalitenisz NB I. Keleti- és Nyugati-csoportjának legjobbjai Komlón mérkőztek a hazai másodosztály összevont bajnoki címéért. A mezőnyben ott volt utóbbi bajnoka, a Kanizsa Sörgyár SE II. is, mely újabb aranyéremmel gazdagodott.

Varga Andor

Végh Zsuzsanna, Kele Virág és Gvozdenovic Katarina

Forrás: KSSE

A döntő nyolc csapata közé játék nélkül, kiemeltként jutott be a zalai csapat, mely így a negyeddöntőben kezdett.

Kanizsa Sörgyár SE II.–ASE Orosháza II. 7:3.
A kanizsai győztesek: Végh 3, Gvozdenovic 3, és a Végh-Gvozdenovic páros.
Az abszolút esélyes sörgyári csapat két legjobbja vezérletével magabiztosan szállította a sikert. A csapat harmadik tagja, Kele Virág szoros meccseket játszott.

KSSE II.–Hufbau-Akker Asztalitenisz Akadémia 7:3
Gy.: Végh 3, Gvozdenovic 3, Végh-Gvozdenovic.
A soltvadkerti együttes elleni elődöntő rendkívül szoros párharcokban dőlt el: Gvozdenovic Katarina egyszer 0:2-ről fordított, de Végh Zsuzsannának is volt 3:2-es sikere.

KSSE II.–Vecsési SE 7:3
Gy.: Végh 3, Gvozdenovic 3, Végh-Gvozdenovic.
A kanizsai csapat a döntőben is hozta az ezúttal „szokásos” eredményt. Végh és Gvozdenovic is csak egy-egy szettet vesztett a találkozón, így a Kanizsa Sörgyár SE II. magabiztosan szerezte meg a női asztalitenisz NB I. összevont bajnoki címét is.
– Csak a Soltvadkert tudott némileg megszorítani bennünket, ilyen fölénnyel még nem nyert csapat az NB I.-ben – értékelt elégedetten Jakabfi Imre csapatvezető. – Nálunk a szezon során legtöbbször a Végh, Gvozdenovic, Kele trió játszott, de Deák Regina és Muczárt Dorka is többször kapott lehetőséget. Mindegyiküknek jár az elismerés.

A bajnoki arany nem jelenthet feljutást, hiszen a Kanizsa Sörgyár SE-nek van már csapata a női Extraligában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában