XLC Crosskovácsi mountain bike maraton

2023.06.15. 18:00

ZKSE-siker a nagykovácsi családi futamban

A főváros melletti Nagykovácsiban az elmúlt hétvégén rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró XLC Crosskovácsi mountain bike maraton versenyt, melyen a Green Zone-ZKSE több versenyzője is rajthoz állt.

Varga Andor

Káldi Tamás és Zalán boldog célba érkezése

Forrás: ZKSE

A viadal előtti napok esőzései beleszóltak némileg a rendezésbe és a versenyzésbe is: a házigazdáknak egy elázott szakasz miatt le is kellett rövidíteniük az elképzelt pályát, illetve a nyomvonal sokfelé igen csúszós és sáros volt. Rövid távon 30 kilométer (850 méter szintemelkedéssel) várt az indulókra, a hosszú táv 65 km-es (1800 m) kihívást tartogatott a résztvevőknek.

A viadal érdekessége volt a családi táv, ahol 5 kilométert kellett megtenni a célig, amit az önálló versenyzéshez még túlságosan fiatal, 9 év alatti gyerekek kísérővel teljesítettek. Ebben a számban a fiúknál a ZKSE-s Káldi Zalán bizonyult a legjobbnak, édesapja, Káldi Tamás kíséretében.

Az egerszegiek további helyezései. Rövid táv, U15: 9. Pálos Bence. Hosszú táv, elit: 5. Farkas Péter. Master1: 7. Varga Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában