Az előnevezés népes mezőnyöket ígér

2023.06.19. 11:51

Vasárnap triatlon Gébárton: közel 400 versenyző és útlezárások

A Zalaegerszegi Triatlon Klub vasárnap (június 25.) rendezi meg a Gébárti-tónál és térségében hagyományos nyári viadalát, Zalatriatlon Sprint 2023 néven. A versenyre az ország minden részéből érkeznek sportolók. A közlekedőknek útlezárásokra kell számítaniuk.

Varga Andor

A tavalyi verseny egy pillanata. Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A kiemelt érdeklődés a helyszín kiváló adottságai mellett köszönhető annak is, hogy a viadal része az Országos Utánpótlás Ranglistaverseny-sorozatnak, melyen az újonc, a gyermek, a serdülő, az ifi és a junior korosztályok képviselői értékes pontokat szerezhetnek – tudtuk meg Jakabfy Zoltán versenyszervezőtől, a házigazda klub elnökségi tagjától.

– A kerékpár pályával igyekszünk a város új, jó minőségű útvonaiban rejlő lehetőségeket kihasználni az északi ipari parkban – mondta Jakabfy Zoltán. – A futást pedig a Gébárti-tó déli oldalának látnivalói mellett vezetjük el. Mindent elkövetünk, hogy a versenyzők elégedetten térjenek haza. Idén is lesz ingyenes Aquakid futam, ahol a legkisebbek 50 méter úszás után 300 métert futnak a célig.

A tegnap lezárult előnevezés igen népes mezőnyöket ígér: az utánpótlás futamokban összesen 200 triatlonista áll majd rajthoz, az igazi tömeg viszont a felnőtteknél várható, hiszen eddig 170-en regisztráltak és ráadásul ebben a korosztályban – érvényes triatlon licensz birtokában – akár a helyszínen is lehet még jelentkezni.

A versenyközpontot és a depót ezúttal is a Gébárti-tó déli oldalán, a Kézművesek Háza közelében állítják fel. A sprint távú viadalon a felnőttekre 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, valamint 5 km futás vár; a legkisebbek, az újoncok esetében 200 m, 4 km és egy km lesz a kihívás; és a táv persze korosztályonként növekszik.

A verseny kapcsán a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani. A Gébárti út, Ilosvai út, Ságodi elkerülő, Fuvar utca szakaszon vasárnap 10 és 16 óra között négy idősávban lesz teljes útzár: az utánpótlás három futama 10 óra és 13:15 között zajlik, a felnőttek pedig 14:30-tól 16 óráig lesznek a pályán a tervek szerint. A fiatalok futamai esetében az elkerülő zárása a Termál utcai lakópark torkolatáig tart, vagyis a Ságodi út felől az Aquacity zavartalanul megközelíthető lesz – az Andráshida felől érkezőknek viszont kerülniük kell. A felnőttek délutáni versengésekor viszont a kerékpárosok a Fuvar utcáig igénybe veszik az elkerülőt, vagyis ekkor a ságodi „nagy” kereszteződés is zárva lesz.

Jakabfy Zoltán felhívta a figyelmet: a ságodi csomópontban a településrészbe, illetve a strandfürdőbe igyekvők rendőri irányítás mellett a verseny alatt is átjuthatnak – amikor éppen nem érkezik az úton kerékpáros. Fontos még, hogy a Gébárti út Andráshida felé eső szakaszán a versenyre érkezők (miután megtelt a belső parkoló), csak az út egyik oldalán állítsák le járműveiket.

Az érintett útvonalakon élőkhöz a héten szórólapokat is eljuttatnak a szervezők a tudnivalókkal, illetve kiraknak tájékoztató táblákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában