Három szinten zajlanak a versenyek

2023.06.29. 19:00

Funkcionális fitnesznapok Zalaegerszegen

A funkcionális fitnesz szerelmesei adnak randevút egymásnak ezen a hétvégén az Alsóerdei Sport- és Élményparkban.

Arany Gábor

A sajtótájékoztatón Tüske Adrián (jobbról), Gáspár László, Bali Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

A részletekről csütörtökön a helyszínen tartottak tájékoztatót. Bali Zoltán alpolgármester arról szólt, hogy a Restart Fesztivál idén elmaradt, de a sportok kedvelőit némileg kárpótolhatják a három nap zajló funkcionálisfitnesz-versenyek. Reményét fejezte ki, hogy hosszú távon otthonra lel az Alsóerdőn a sportág, amely másfél évtizedes múltra tekinthet vissza a városban, köszönhetően Gáspár Lászlónak, aki a mostani rendezvény részleteiről is szólt.

Mint szavaiból kitűnt, három szinten zajlanak majd a versenyek. Ezek egyike a Restart funkcionális fitnesz amatőr bajnokság, amelyre az országból hetvenen neveztek be. A gyakorlatok, amik közül válogathatnak: futás, evezés, kerékpár, fekvőtámasz, guggolás, dobozra ugrás-fellépés, lábemelés mellig, négyütemű fekvőtámasz, felugrásból húzódzkodás, kitörés, felülés, vonaltól vonalig futás, medicinlabda dobás, elemelés, válltól fej fölé nyomás, súllyal séta. A hétvégén megrendezik az Európa-bajnokságot is, a nemzetközi mezőnyben 25 versenyző indul majd női, férfi kategóriában. Emellett lebonyolítják a junior – 20 év alatti – és a masters – 30 év feletti – korosztály számára a nemzeti bajnokságot is. Aki pedig ebben dobogós helyen végez, az kvótát szerez a kanadai  világbajnoki részvételhez, tette hozzá. 

A pénteken délelőtt kezdődő rendezvénynek helyet adó intézmény vezetője, Tüske Adrián elmondta, a fitneszversenyek területét lehatárolják, de a park többi része szabadon használható a hét végén, amikorra egyébként a gyerekek számára kánikulai programot terveztek, de az időjárás miatt ezt elhalasztották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában