Férfi teke

2023.06.20. 18:30

A ZTK-FMVas ősszel rontotta el a címvédést a Szuperligában

Egy éve nagy csatában lett a Szuperliga bajnoka a ZTK-FMVas férfi tekecsapat, mely az elmúlt szezonra szűkebb kerettel dobogós helyezés megszerzését tűzte célul maga elé.

Bedő István

A ZTK-FMVas ezzel a csapattal szerepelt a szezon talán legjobb meccsén, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az első sorban balról az edző, Fehér László

Forrás: ZH-Archívum

Természetesen nem mondtak le a címvédésről sem, de az őszi gyengébb szereplés után erről már nem lehetett szó, s meg kellett elégedniük a második hellyel.

– Egyértelműen a szezon első felében úszott el a címvédés lehetősége – hangoztatta Fehér László, a csapat edzője. – A jobb szereplést hátráltatta, hogy szűkült a játékoskeret, illetve a szezon során többen sérüléssel bajlódtak. A csapatba kerülésért sem kellett nagyon küzdeni, s akadtak játékosok, akik az edzéseken nem hozták a maximumot, ez pedig a mérkőzéseken is meglátszott. Az ősszel kikaptunk Szegeden, ez belefért, de a kaposvári vereség már más kategória. Tavaszra összekapta magát a társaság, a Szeged elleni döntetlen volt az egyetlen pontvesztésünk, de a Tisza-parti csapat nem botlott, így nem volt esélyünk a címvédésre.

Az év során tervezetten és kényszerből is többször kerültek a csapatba fiatalok, akik nem okoztak csalódást az edző szerint. Fehér László ugyanakkor kiemelte: a nemzetközi porondon jól teljesített a ZTK.

– Már hiányzott a nemzetközi szereplés, amit a Covid miatt nélkülöznünk kellett – mondta el Fehér László. - Ott nem volt akkora teher a játékosok vállán, nyugodtabban játszhattak. A Világkupán vérbeli profi csapatok mögött bronzérmet szereztünk, és a Bajnokok Ligájában sem voltunk messze a négyes döntőtől. És közben volt egy bravúrunk, amikor Németországban fordítottunk és kiharcoltuk a negyeddöntőbe kerülést.

A bajnokság befejezése után világbajnokság várt az egerszegi válogatottakra Varasdon: Fehér Zoltán és Kakuk Levente is utazott a viadalra, míg Járfás Szilárd és Nemes Attila sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést. A magyar felnőtt válogatott a csoportjából bejutott a legjobb nyolc közé, az egyenes kieséses szakaszban azonban kikapott, s végül az ötödik helyen zárt. A korosztályos magyar csapat tagja volt Mazzag Dávid: a tehetséges tekéző az U18-as csapattal bronzérmet szerzett a vb-n. A játékosokra még a nyári szünet előtt egyéni bajnokság vár, ahol a válogatott kerettagok automatikusan az országos döntőbe jutottak.

És közben már alakul a ZTK-FMVas játékoskerete: a zalaiak Répcelakról leigazolták a válogatott Horváth Zoltánt. A több játéklehetőség reményében viszont távozik a csapattól Járfás László, aki Szentgotthárdon folytatja.

– Zoli nagy erősítést jelent számunkra, vele nemcsak bővül a játékoskeretünk, hanem erősödik is – mondta zárásként Fehér László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában