Kettesfogathajtás

2023.05.22. 10:41

Két versenyszámot is megnyert Szalár Róbert

Duplázott az országos bajnoki címmel is rendelkező Szalár Róbert a 2023. évi Zala vármegyei kettesfogathajtó bajnokság Petrikeresztúron megrendezett nyitó fordulóján, hiszen mind a kétfordulós akadályhajtást, mind a vadászhajtást a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület versenyzője nyerte.

Gyuricza Ferenc

Szalár Róbert a petrikeresztúri versenyen

Fotó: Gyuricza Ferenc

A mezőnyből egyedüliként ő mutatott be hibátlan hajtást.

A közép-zalai község sportpályán szombaton megrendezett verseny rengeteg izgalmat kínált a nézők számára, hiszen egyrészt egy országos bajnoki pontszerző versenyhez méltó, kifejezetten technikás pálya várt az indulókra, amit még tovább nehezített, hogy a megelőző napok folyamatos esőzése miatt nehéz talajviszonyok között kellett teljesíteniük.  

A megyei bajnokság pontszerző sorozatához tartozó kétfordulós akadályhajtásra Zala, Vas és Somogy vármegyékből 12 fogat nevezett, ebből tízen a CAN-C (H2), míg ketten a CAN-D (H2), azaz kezdő lovas vagy kezdő ló kategóriában indultak. A harmadik versenyszám a már jól kialakult szokásrendnek megfelelően vadászhajtás volt, ez utóbbira heten neveztek.

A kétfordulós CAN-C (H2) akadályhajtás eredménye: 1. Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE), 2. Magyar Zoltán (Marcali), 3. Pózvék István (Lópici Gáspár LSE), 4. Sántha Krisztián (Zalalövő), 5. Novák Szabolcs (Savaria LSE), 6. Pais Béla (Zalalövő).

A CAN-C (H2) vadászhajtás eredménye: 1. Szalár Róbert, 2. Magyar Zoltán, 3. Kránicz Ferenc (Lópici Gáspár LSE), 4. Gerőly Tibor (Főnix LSE), 5. Fejes Gábor (Olaszfa), 6. Sántha Krisztián.

A CAN-D (H2) kategória akadályhajtó versenyét Németh Csaba, a Kanizsa Lovasklub fogathajtója nyerte, megelőzve Csécs Flóra Kamillát, a Szépmező Lovasegylet tagját.  

A Zala vármegyei kettesfogathajtó bajnokság június 11-én, Zalabaksán folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában