Már az első félidőben eldőlt a bronzcsata második találkozója

2023.05.20. 20:01

Ezúttal átgázolt a Körmend a ZTE KK csapatán

Szombaton a férfi kosárlabda-bajnokság bronzcsatájában a második mérkőzést rendezték meg a Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend párharcban. A szerdai egerszegi győzelmet követően szombaton a vasi városban már az első félidőben eldőlt a találkozó a Körmend javára... A párharc állása:1-1.

Kerkai Attila

Danilo Ostojic (a labdával) és Eric Adams a szombati, Körmendi találkozón Fotó: Szekeres Péter

Egis Körmend-Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Körmend, 1500 néző. Jv.: Praksch, Nagy V., Frányó. Férfi kosárlabda NB I. A-csoport, bronzmérkőzés, második találkozó.  

Körmend: Chambers 13/5, Ferencz 5/3, Mitchell 10/6, Adams 12/6, Omenaka 14. Csere: Cakarun 14, Takács 10/3, Edwards 8, Durázi 8, Doktor, Herczeg.. Vezetőedző: Kocsis Tamás.

ZTE KK: Trice 5, O'Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsíros, Ostojic 8. Csere: Keller I. 6, Rakicevic 10/3, Csuti 2, Németh 7, Szalay 2, Simó 2. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Kipontozódott: Csuti (25.), Keller I. (38.)

Egerszegi szempontból  a szombati találkozó legfontosabb kérdése az lehetett, vajon mire mennek idegenben Mitchell Smith nélkül. Az amerikai center természetesen ott volt a körmendi csarnokban, de csak civilben, hiszen  a szerdai találkozón megsérült a bokája. A másik oldalon viszont ott lehetett Siyani Chambers a körmendi csapatban, aki szerdán hiányzott, illetve sérülés miatt az elődöntő első találkozója után pihenni kényszerült. Láthatóan pihentnek is tűnt, hiszen az első két kosarat ő szerezte, aztán a Körmend 13-0-ig megsem állt. Smith  helyett  Zsíros került a kezdőbe és érezhetően  meglepte a zalai csapatot a hazaiak rohanása, amikor végre sikerült  az első pontjaikat megszerezni. A körmendi pontgyártás nem hagyott alább(19-2), ez bizony villámrajt volt a vasiak részéről. "Brutális" volt a két csapat dobószázaléka közötti különbség (81, illetve 23 százalék), és ez a meccs már az első negyed után eldőlni látszott. Úgy pedig még inkább, hogy a zalaiak képtelenek voltak felocsúdni az őket ért sokkból... nem mentek a dobások, a védekezés is szellősnek bizonyult és a 15. percben már 30 pont volt a különbség (47-17). A másik oldalon szinte minden sikerült, gyakorlatilag minden mutatóban nagy fölényben volt a Körmend és ki lehetett jelenteni a szünetre: a vasiak ezt a meccset már nem engedik ki a kezükből.

Vélhetően minden pályán lévő játékos és minden, a csarnokban tartózkodó néző is tudta már ezt, azonban mégsem volt mindegy, hogy milyen végkimenetele lesz a találkozónak.  Mitchell Smith hiánya nagyon érződött a zalaiak játékán, de ezzel együtt is, lehetett volna szorosabb ez a találkozó. Mondjuk, a két  tábor  ennél a különbségnél is jól kiszurkolta magát, ebben nem volt hiba. Felvonultatták a megszokott "csipkelődések" és a jól bevált "poénok" repertoárját, de hát ezért jöttek ki a meccsre, és ennek így kellett lennie.  Maga a mérkőzés menete pont olyan volt már, mint amilyen lenni szokott, akkor, amikor az egyik csapat harminccal vezet, a másik meg szeretné, ha kozmetikázni tudna az eredményen (74-43).  A  Körmend hozott egy biztonságos kockázatmentes játékot, míg a ZTE KK sokszor erőlködött és továbbra sem mentek a dobásai. Talán még azok sem, melyek korábban csukott szemmel is mennek... Ez egy ilyen nap volt, és egy ilyen meccs. A Körmend kihasznált még minden lehetőséget, amit a meccs és a ZTE felkínált számára, a találkozó utolsó öt perce pedig már arról szólt, hogy tartalékoljanak a keddi újabb összecsapásra. Azt azért rögzítsük: a ZTE KK most egy nagy verésbe szaladt bele...

Kedden (18.00) újra Zalaegerszeg lesz a helyszín, és biztosan nem dől el semmi. Az állás  jelenleg 1-1, a párharc megnyeréséhez  pedig az egyik fél harmadik sikere szükséges. 

Nyilatkozatok:

Kocsis Tamás: - Engedjék meg, hogy először csapatomnak gratuláljak.  Itt vagyunk egy ilyen hosszú szezon végén, de olyan energiát tettek bele,  mintha csak  most kezdődött volna minden. De nem feledjük, ez a nagy különbség is csak egy  győzelmet ért,  ugyanúgy mint egy egypontos Ez a koncentráció kell, ez az akarás kell kedden is. 

Sebastjan Krasovec: - Ma csak egy csapat volt a pályán. Puhán, enerváltan játszottunk sok hibával és nem találtuk a  játék ritmusát sem az első, sem pedig a második félidőben. Ez ma rossz teljesítmény volt, de kedden odahaza javítani szeretnénk. A Körmendnek gratulálok a sikeréhez.  


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában