A Fehérvár FC számára ez már élet-halál harc lesz

2023.05.19. 13:47

Pikáns meccs várható, de a ZTE FC csak magára figyel

Az utolsó előtti fordulót rendezik meg a hét végén a labdarúgó NB I.-ben, melyre a ZTE FC már úgy készülhet, hogy a bennmaradása biztosított. A kék-fehérek szombaton 14.15 órától annak a MOL Fehérvár FC lesznek a vendégei, amely jelenleg a már kiesett Vasas mellett a leginkább szorult helyzetben van...

Kerkai Attila

Az utolsó előtti fordulót rendezik meg a hét végén a labdarúgó NB I.-ben, melyre a ZTE FC már úgy készülhet, hogy a bennmaradása biztosított. A kék-fehérek szombaton 14.15 órától annak a MOL Fehérvár FC lesznek a vendégei, amely jelenleg a már kiesett Vasas mellett a leginkább szorult helyzetben van...

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC a 7. helyről várja a fordulót, s két csapat, a Vasas és a Fehérvár már biztosan nem fog elé kerülni a végelszámolásnál. Utóbbi gárda számára élet-halál kérdést jelent a zalaiak szombati vendégjátéka, ebből a szempontból tehát biztosan pikáns lesz a találkozó. De van még valami…
A ZTE FC-hez néhány hete visszatért Sallói István sportigazgató, aki 2021 nyarán éppen a fehérváriak hívására hagyta el a zalaiakat. A kapcsolat 2022 őszéig tartott, amikor a Vasas elleni vereséget követően Michael Boris vezetőedző távozott Fehérvárról, és Sallói István lemondását is elfogadta a klub. Sallói tehát most visszatér a Sóstói Stadionba, oda, ahol a szezont még elkezdte. És akkor ki gondolta volna, hogy a Fehérvár FC kiesőjelöltként várja majd a bajnokság utolsó két fordulóját?
Ha a ZTE FC döntetlent ér el szombaton, majd a Honvéd–Mezőkövesd-találkozó hazai sikert hoz, akkor kiesik a Fehérvár FC. A csapat tehát szombaton abszolút győzelmi kényszerben lesz, s miközben hét mérkőzés óta képtelen volt győzni, addig a ZTE FC – beleértve a magyarkupa-diadalt is – négy meccs óta veretlen.
A ZTE FC csapatánál – ha nincs is minden rendben, de – jóval nyugodtabbak lehetnek, mint Fehérváron. Gergényi Bence, Tajti Mátyás és Bojan Sankovic sérüléssel bajlódik, és hiányozni fog Eros Grezda is – tudtuk meg Boér Gábortól, a ZTE FC vezetőedzőjétől.
– Az első cél a kupa megnyerése volt, a másik pedig a bennmaradás – tekintett vissza a közelmúltra a szakember. – Ez utóbbit is elértük, viszont nem gondoljuk úgy, hogy ezzel véget ért volna számunkra a bajnokság. A hátralévő két találkozón a maximális hat pontot szeretnénk megszerezni, s akkor esélyünk lesz, hogy a tabellán még előbbre lépjünk.
A szombati mérkőzés hangulatára kitérve a szakvezető nyomatékosította, hogy ők kizárólag a saját dolgukkal lesznek elfoglalva.
– Nem foglalkozunk az ellenfél problémáival, saját magunkra összpontosítunk – jelentette ki Boér Gábor. – A Fehérvár FC számára lehet kellemetlen, hogy nehéz helyzetében olyan csapattal találja szemben magát, mely már elérte célját. Mi örülünk annak, hogy felszabadultan játszhatunk, és szeretnénk hozni azt a szintet, amit az elmúlt meccseken – leszámítva talán a Vasas elleni találkozót – mutattunk. A szombati összecsapás a házigazda számára lesz kiélezett, nekünk higgadtnak kell maradnunk minden helyzetben, és csak a saját dolgunkkal szabad törődni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában