Története második Magyar Kupa döntőjét játszhatják az egerszegiek

2023.04.05. 07:16

ZTE FC: extra pihenő jár a csapatnak a kupadöntőért (galéria)

A ZTE FC labdarúgó csapatának öltözőjéből kiszűrődő hangok mindent elárultak, hiszen hatalmas ünneplést csaptak a játékosok a kedd esti 1-0-s sikert követően, amivel bejutottak a MOL Magyar Kupa döntőjébe, de ez érthető is volt. A Puskás Akadémia elleni győzelemmel 2010 után története során másodszor jutott be az MK döntőjébe az egerszegi együttes.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

A kedd esti mérkőzést követően előbb Hornyák Zsolt, a Puskás FC vezetőedzője nyilatkozott a hosszabbítás 119. percében  Karlo Bartolec öngóljával zárult találkozó után.  
-Gratulálok a ZTE csapatának  döntőbe jutáshoz, ugyanakkor megköszönöm együttesemnek is a hozzáállást - kezdte evvel vendégek mestere. - Rúgtunk egy gólt, de nem a mi kapunkba,  és ez egy ilyen meccs volt, egy tipikus kupacsata. A második percben  hatalmas helyzetet hagyott ki Colley, aztán a második félidőben Zahedinek is volt két nagy helyzete. Köszönöm a fiúknak, hogy eddig eljutottak ebben a sorozatban. ha belőjük a helyzeteket akkor mi örülhetnénk most, de a szerencse most állt mellénk. Nyilvánvaló, hogy Bartolec sem a saját kapunkba akarta lőni a labdát...


Ricardo Moniz, a ZTE FC szakvezetője látszólag higgadtan értékelt, de látszott, hogy  nagyon örül ő is a sikernek.
- A mai találkozó nemcsak fizikai, hanem  taktikai csata is zajlott a pályán - mondta Ricardo Moniz. - Nem lehetett ugyanis tudni, hogy az ellenfél öt-három-kettsm vagy négy-négy.kettes felállással játszik-e. Az elején Colley-nek volt egy nagy helyzete ott szerencsénk volt, de aztán átvettük azirányítást. Volt egy  gólunk, amit lesnek ítéltek meg, mindkét csapat letámadott így hullámzott a játék. A második félidőben elkezdünk magasabban védekezni és ebből jöttek a helyzetek, azonban továbbra sem voltunk határozottak a befejezéseknél. Az ellenfélnek jó cseréi voltak, ők ötöt cseréltek, miközben én kivártam, mert láttam a csapaton hogy balanszban van és nem  éreztem, hogy változtatnom kellene. Nagyon büszke vagyok a városra, hiszen itt élek, és szeretem azokat, akik itt körül vesznek. Természetesen én is nagyon örülök, de nekem már a Kisvárda elleni mérkőzésre is kell gondolnom, ám nagy öröm, hogy ezek a fiatalok  kezdenek beérni játékukkal. 
Megkérdeztük Ricardo Monizt, hogy kapnak-e a játékosok extra pihenőt a kupacsata után. 
-Igen, a holnapi napon regeneráló edzés lett volna, helyette pihenőt kap mindenki! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában