Aranyérmet hozott

2023.04.17. 15:27

Szanati Máté újabb bajnoki címe

Ahogy korábbi tudósításunkban már jeleztük, hét végén a zalai birkózók visszatértek Kaposvárra. Nem is jöttek haza üres kézzel, Szanati Máté ráadásul bajnoki aranyérmet hozhatott haza.

Kerkai Attila

A ZBSE legeredményesebb versenyzői: középen, kupával a kezében a bajnoki címet nyert Szanati Máté, jobbról Bartáky Bendegúz, mellette Ugranyecz Flórián. Balról Varga Nimród, mögöttük pedig edzőjük, Gerencsér Zoltán Fotó: ZBSE

Három hete szintén a somogyi megyeszékhely volt a házigazdája a kötöttfogású birkózók Diák I. korosztályában a területi küzdelmeknek, ahonnan jogot lehetett szerezni a korosztály országos bajnokságán való részvételre. Zalából ez több fiatalnak is sikerült, így eljött az idő, hogy ők visszatérjenek Kaposvárra.

Összesen 160 ifjú birkózó mérlegelt a küzdelmekre, köztük a Zalaegerszegi Birkózó SE hat versenyzője. Közöttük is esélyesnek számított Szanati Máté, aki tavaly nyert már két bajnoki címet, sőt az idén is, hiszen a szabadfogásúak között már begyűjtött egy ob-elsőséget. Most, a 35 kg-os súlycsoportban is nagyon magabiztosnak bizonyult, négy mérkőzést nyert meg, amivel a kötöttfogásban is magyar bajnoki címet szerzett.

Még két érem jutott a ZBSE fiataljainak, hiszen Ugranyecz Flórián és Bartáky Bendegúz is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Pihenőre viszont nem lesz idő a jól sikerült kaposvári ob után sem, ugyanis e hét szombatján az egerszegi Kölcsey-gimnáziumban rendezik meg a Diák I. és II. korosztály leány országos bajnokságát. A Zalaegerszegi Birkózó SE és a Kerámia SE Tófej közös rendezvényén szintén bízhatnak a zalai színek képviselői abban, hogy lesznek érmeseik.

Diák I. korosztály ob. Kaposvár. -35 kg 1. Szanati Máté (ZBSE). -42 kg: 3. Ugranyecz Flórián (ZBSE). -58 kg: 3. Bartáky Bendegúz (ZBSE). -50 kg: 5. Varga Nimród (ZBSE).

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában